La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dissabte, 29 de setembre del 2012

AMETLLATS





El passat dijous, vaig assistir a la classe  de cuina  del Club Social Caprabo, impartit per la simpàtica Mireia Carbó, cuina fàcil i entenedora.
Va fer 3 receptes de postres a quina mes bona i que les penso fer totes.
Tenia que començar per alguna i la primera que he posat a la practica, son aquestes galetes seques els Ametllats. Estan fetes en un plis plas. Uns 30 minuts entre preparació i cocció. 
El resultat, hummmmmm...boníssim.

INGREDIENTS

150 g. de farina d'ametlles

100 g. de sucre

50 g. de clara d'ou (s'ha de pesar) 

1 llimona (ratlladura) 

ametlles crues per decorar

SOM-HI

Munteu les clares amb el sucre fins aconseguir una merenga suau.

Barregeu la merenga amb l'ametlla i la ratlladura de llimona.

Feu les galetes amb l'ajut d'una màniga pastissera.

Decoreu cada galeta amb una ametlla crua i pelada al capdamunt.

Coeu el ametllats al forn a 160ºC (dalt i baix amb aire) durant uns 15-20 minuts, fins que quedin daurats.

Recomanat acompanyar amb un gotet de Moscatell, copa de Cava, cafè....
.
Nota: les clares per fer la merenga, s'han de pesar (aprox. son 2, però dependrà de la mida del ou).


13 comentaris:

  1. Joles acompanyaré amb una copeta de moscatell !!!
    No n'he fet mai i veig que son fácils de fer,no?
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Ara a tothom li ha donat per fer ametllats !!!!...serà que són molt bons...jeje. Bon resultat !

    ResponElimina
  3. Jo també els he fet!!! Han quedat sensacionals, i també penso fer les altres dues receptes ;)

    ResponElimina
  4. Jo no he tingut temps aquest cap de setmana, pero la setmana vinent cauen segur! t'han quedat ben xules!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Un clàssic que mai falla . T'han quedat molt bé !! ...aara m'has recordat que fa temps qu eno en faig.
    Petons

    ResponElimina
  6. Quina enveja que poguessis anar a la classe de la Mireia..... Els ametllats són una de les receptes que tinc pendents. Tinc una recepta d'una colecció que he anat fent, però potser provaré aquesta de la Mireia, que les seves receptes són un éxit garantitzat!!

    ResponElimina
  7. M'encanten els ametllats. De menuts sempre ens barallàvem pels que hi havia a les caixes de galetes variades. Encara no n'hem fet mai a casa!
    petonets

    ResponElimina
  8. Jo no hi vaig anar però l´espèrit em va passar les receptes...Boníssims! Jo faré les altres dues perquè els atmelles ja els tinc al blog.

    ResponElimina
  9. Boníssims, i semblen ben fàcils de fer! Com la Cristina, no vaig tenir temps d'arribar. La Gemma ja em va passar les receptes, a veure si m'hi animo! petons, Isabel.

    ResponElimina
  10. Hola Isabel guapa tu

    Els ametllats son un pecat mortal, a casa volen i a casa teva segur que també

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  11. Que macos que t'han quedat, els tinc pendents de fer!

    ResponElimina
  12. Hola Isabel!!! què tal l'estiu?? em va fer il·lusió trobar-te! la propera vegada a veure si quedem! Els ametllat t'han quedat super! i què bons queden fets a casa! petó

    ResponElimina
  13. Hola Isabel, buscava una recepta d'ametllats i m'he trobat amb la teva, els he elaborat i han quedat boníssims! i son molt senzills de fer.
    Gràcies.

    ResponElimina