El pesto es una salsa italiana de color verd clar.
S'utilitza per acompanyar plats de pasta.
Pesto (pestare) en italià significa triturar o moldre.
La recepta d'aquest pesto es la clàssica, poden fer pesto
amb variacions, per exemple pesto de ruca o d'altres herbes.........
INGREDIENTS:
Alfàbrega (Basilicum)
30 grams pinyons
2 grills d'all
150 ml. d'oli d'oliva verge
100 grams de formatge parmesà
25 grams de formatge pecorino o de ovella curat
una mica de sal i pebre
Jo amb aquest cas i posat formatge de ovella, ja que pecorino no es troba amb facilitat.
SOM-HI
Triturar l'alfàbrega, afegir els alls i els pinyons ( reservant un grapadet), fins aconseguir una salsa homogènia, afegir la meitat del oli fins que quedi cremós, la resta poc a poc, com si féssim un allioli. Posar una punta de sal i pebre.
El grapat de pinyons reservat, els torrem amb una paella amb una mica d'oli i els posem a la salsa sencers.
Per últim els formatges ratllats, si la consumin al moment, si es per servir l'endemà, conservar-la a la nevera i afegir el formatge, quan la tinguem que servir, ratllat al moment.
S'utilitza per acompanyar plats de pasta.
Pesto (pestare) en italià significa triturar o moldre.
La recepta d'aquest pesto es la clàssica, poden fer pesto
amb variacions, per exemple pesto de ruca o d'altres herbes.........
INGREDIENTS:
Alfàbrega (Basilicum)
30 grams pinyons
2 grills d'all
150 ml. d'oli d'oliva verge
100 grams de formatge parmesà
25 grams de formatge pecorino o de ovella curat
una mica de sal i pebre
Jo amb aquest cas i posat formatge de ovella, ja que pecorino no es troba amb facilitat.
SOM-HI
Triturar l'alfàbrega, afegir els alls i els pinyons ( reservant un grapadet), fins aconseguir una salsa homogènia, afegir la meitat del oli fins que quedi cremós, la resta poc a poc, com si féssim un allioli. Posar una punta de sal i pebre.
El grapat de pinyons reservat, els torrem amb una paella amb una mica d'oli i els posem a la salsa sencers.
Per últim els formatges ratllats, si la consumin al moment, si es per servir l'endemà, conservar-la a la nevera i afegir el formatge, quan la tinguem que servir, ratllat al moment.
m'encantaaa el pesto, però jo el poso a la pasta, a les amanides, a l'arròs, al peix, a la carn...jeje m'agrada massa! petons
ResponEliminauf Isabel! El pesto és la salsa que més m'agrada per acompanyar pasta...m'has robat el cor. No me'n cansaria mai, d'aquesta salsa italiana! El que no sabia és que volia dir triturar, gràcies per l'apunt, m'agrada aprendre! Petonet i bon cap de setmana
ResponEliminaI jo que encara no he fet mai pesto casolà! I amb el que m'agrada... seguiré fil per randa la teva recepta, que tinc unes plantetes d'alfàbrega a la terrassa!
ResponEliminaPetons
Sandra
Isabel el pesto no falta nunca en mi nevera tremendamente bueno
ResponEliminabon cap de setmana
Just avui m'han regalat una planta d'alfabrega... Ja se com la estrenaré.
ResponEliminaJo, com la Sandra, no he fet mail pesto a casa!!
Petonets.
Has fet molt bé en publicar la recepta.La salsa al pesto si no existís se l´haurien d' inventar.
ResponEliminaLa salsa pesto és de les meves preferides! Amb pasta, amb carn, amb peix... queda boníssima!
ResponElimina