La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

divendres, 8 de juny del 2012

SALSA PESTO

El pesto es una salsa italiana de color verd clar.
S'utilitza per acompanyar plats de pasta.
Pesto (pestare) en italià significa triturar o moldre.
La recepta d'aquest pesto es la clàssica, poden fer pesto
amb variacions, per exemple pesto de ruca o d'altres herbes.........

INGREDIENTS:

Alfàbrega (Basilicum)

30 grams pinyons

2 grills d'all

150 ml. d'oli d'oliva verge

100 grams de formatge parmesà

25 grams de formatge  pecorino o de ovella curat 

una mica de sal i pebre 

Jo amb aquest cas i posat formatge de ovella, ja que pecorino no es troba amb facilitat.

SOM-HI


 Triturar l'alfàbrega, afegir els alls i els pinyons ( reservant un grapadet), fins aconseguir una salsa homogènia, afegir la meitat del  oli fins que quedi cremós, la resta  poc a poc, com si féssim un allioli. Posar una punta de sal i pebre.

El grapat de pinyons reservat, els torrem amb una paella amb una mica d'oli i els posem a la salsa sencers.

Per últim els formatges ratllats, si la consumin al moment,  si es per servir l'endemà, conservar-la a  la nevera i afegir el formatge,  quan la tinguem que servir, ratllat al moment.

7 comentaris:

  1. m'encantaaa el pesto, però jo el poso a la pasta, a les amanides, a l'arròs, al peix, a la carn...jeje m'agrada massa! petons

    ResponElimina
  2. uf Isabel! El pesto és la salsa que més m'agrada per acompanyar pasta...m'has robat el cor. No me'n cansaria mai, d'aquesta salsa italiana! El que no sabia és que volia dir triturar, gràcies per l'apunt, m'agrada aprendre! Petonet i bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. I jo que encara no he fet mai pesto casolà! I amb el que m'agrada... seguiré fil per randa la teva recepta, que tinc unes plantetes d'alfàbrega a la terrassa!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  4. Isabel el pesto no falta nunca en mi nevera tremendamente bueno
    bon cap de setmana

    ResponElimina
  5. Just avui m'han regalat una planta d'alfabrega... Ja se com la estrenaré.
    Jo, com la Sandra, no he fet mail pesto a casa!!
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Has fet molt bé en publicar la recepta.La salsa al pesto si no existís se l´haurien d' inventar.

    ResponElimina
  7. La salsa pesto és de les meves preferides! Amb pasta, amb carn, amb peix... queda boníssima!

    ResponElimina