Un plat de llegum calent, be de gust, ja que compensa el fred.
Un mar i muntanya d'hivern.
INGREDIENTS:
300 g. de llenties ràpides
cloïsses
sèpies
gambetes pelades
2 tomàquets madurs
1 ceba
1 all
1/2 l. de brou de peix
1 l. d'aigua mineral
oli
sal
ELABORACIÓ
Rentem les cloïsses i mantenim amb aigua i sal.
Netegem les sèpies i el tallem a daus o rodelles.
Pelem i piquem la ceba i l'all menuts i ratllem els tomàquets.
Sofreixi'm la ceba, el all i les sèpies.
Afegiu-hi el tomàquet i coure tot junt, fins que quedi ben confitat.
Incorporem el brou, l'aigua i les llenties (remullades) i un pessic de sal.
Obrim les cloïsses, reservem i guardem el suc.
Quan les llenties siguin quasi cuites, afegim les gambetes i les cloïsses amb el suc i uns minuts més i llestos.
Bon profit!!!!!!!!
me parece una idea muy buena hacerlas asi,me gusta y me la llevo a pendientes
ResponEliminaCaram Isabel, amb aquest plat no tindrem pas fred....Que bo!!!!
ResponEliminaPetonets
Han de quedar molt bones aquestes llentíes. Així amb cloïses no les he fet mai.
ResponEliminaNani
Crec que a la marinera no les he fet mai...em sembla molt bona opció! una abraçada. (no sé si has rebut sms tf. Soc a casa amb la Bet des del dilluns, per això no t'he trucat. A veure si podem quedar abiat.)
ResponEliminaQuina combinació més original, no he fet mai les llenties així! Però si fem les fabes con almejas, les llenties marineres també han de quedar ben bones, ho provaré ;)
ResponEliminaIsabel, fantàstic! A mi m'encanten les llenties, però sempre les acabo preparant amb les dues o tres receptes que ja conec. I ves per on, amb marisc no les he fet mai! quina bona idea. Gràcies per compartir-la! Petonet
ResponEliminacrec que és el primer cop que veig unes llenties marineres! quin plat més bo!!! molts petonets
ResponEliminaAvui he dinat llenties i eren bones... però després de veure aquestes, on vas a parar! Quin platillo més xulo!
ResponEliminaPetons
Sandra
ostres, en veure la miniatura de la foto he pensat que havies fet un arròs, i de fet ho és, com un arròs, em sembla una gran idea fer així les llenties!
ResponEliminaOstres, així no les he fet mai... cal dir que jo no sóc una amant de les llenties, però potser d'aquesta manera... les tastaré!!!
ResponEliminaM'agrada molt aquesta preparació de llenties!!! Sempre les faig vegetarianes, (no ens agraden els xoriços ni botifarres), però provaré aquestes marineres que tenen una pinta increïble!
ResponEliminaPetons
Humm que bones deuen estar, aquesta recepta no la coneixa, gracies per compartir.
ResponEliminaQuina pintassa aquest plat! i que bé que entra amb aquest fred!
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana
Me gusta esta receta, nunca las he echo así y me parece muy buena idea.
ResponEliminaBon cap de setmana.
paprikaenlacocina.blogspot.com