La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimecres, 8 de febrer de 2012

LLENTIES MARINERES


Un plat de llegum calent, be de gust, ja que compensa el fred.
                          Un mar i muntanya d'hivern.


INGREDIENTS:

  300 g. de llenties ràpides
   cloïsses
   sèpies
  gambetes pelades
  2 tomàquets madurs
  1 ceba
  1 all
  1/2 l. de brou de peix
  1 l. d'aigua mineral
  oli 
  sal

ELABORACIÓ

   Rentem les cloïsses i mantenim amb aigua i sal.

   Netegem les sèpies i el tallem a daus o rodelles.

   Pelem i piquem la ceba i l'all menuts i ratllem els tomàquets.
   Sofreixi'm la ceba, el all i les sèpies.
 
   Afegiu-hi  el tomàquet i coure tot junt, fins que quedi ben confitat.

    Incorporem el brou, l'aigua i les llenties (remullades) i un pessic de sal.

    Obrim les cloïsses, reservem i guardem el suc.

     Quan les llenties siguin quasi cuites, afegim les gambetes i les cloïsses amb el suc i uns minuts més i llestos.

     Bon  profit!!!!!!!!

14 comentaris:

  1. me parece una idea muy buena hacerlas asi,me gusta y me la llevo a pendientes

    ResponElimina
  2. Caram Isabel, amb aquest plat no tindrem pas fred....Que bo!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Han de quedar molt bones aquestes llentíes. Així amb cloïses no les he fet mai.
    Nani

    ResponElimina
  4. Crec que a la marinera no les he fet mai...em sembla molt bona opció! una abraçada. (no sé si has rebut sms tf. Soc a casa amb la Bet des del dilluns, per això no t'he trucat. A veure si podem quedar abiat.)

    ResponElimina
  5. Quina combinació més original, no he fet mai les llenties així! Però si fem les fabes con almejas, les llenties marineres també han de quedar ben bones, ho provaré ;)

    ResponElimina
  6. Isabel, fantàstic! A mi m'encanten les llenties, però sempre les acabo preparant amb les dues o tres receptes que ja conec. I ves per on, amb marisc no les he fet mai! quina bona idea. Gràcies per compartir-la! Petonet

    ResponElimina
  7. crec que és el primer cop que veig unes llenties marineres! quin plat més bo!!! molts petonets

    ResponElimina
  8. Avui he dinat llenties i eren bones... però després de veure aquestes, on vas a parar! Quin platillo més xulo!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  9. ostres, en veure la miniatura de la foto he pensat que havies fet un arròs, i de fet ho és, com un arròs, em sembla una gran idea fer així les llenties!

    ResponElimina
  10. Ostres, així no les he fet mai... cal dir que jo no sóc una amant de les llenties, però potser d'aquesta manera... les tastaré!!!

    ResponElimina
  11. M'agrada molt aquesta preparació de llenties!!! Sempre les faig vegetarianes, (no ens agraden els xoriços ni botifarres), però provaré aquestes marineres que tenen una pinta increïble!
    Petons

    ResponElimina
  12. Humm que bones deuen estar, aquesta recepta no la coneixa, gracies per compartir.

    ResponElimina
  13. Quina pintassa aquest plat! i que bé que entra amb aquest fred!
    Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  14. Me gusta esta receta, nunca las he echo así y me parece muy buena idea.
    Bon cap de setmana.
    paprikaenlacocina.blogspot.com

    ResponElimina