La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

diumenge, 12 de desembre del 2010

CANAPÈS

S'acosten les Festes i be de gust estar una mica més amb la família. Per això procuro amb una mica d'antelació preparar alguns dels ingredients dels entrants o dels plats que no es tinguin de fer al moment.
Aquest es un clàssic que a casa meva mai falta. Fàcil de preparar i dona mol de sí.
    

INGREDIENTS:
  • talls de pernil dolç (que no es trenqui)
  • formatge per fondre
  • 1 ou
  • 1 vas de llet
  • pa de motllo
  • un polsín de sal i pebre
  • sucre cremat líquid
Per decorar
  • olives farcides
  • anxoves
  • ou filat
  • tomàquets
  • fruits secs
  • salmó
  • a gust
PREPARACIÓ:

Amb un motllo rectangular, apte per anar al microones, pintar la base amb sucre cremat.

Folrar el recipient amb làmines de pernil dolç.Tallar les llesques de pa de motlle, perquè s'adaptin al recipient o motllo i reservar.
M'entres tant, batrem l'ou afegim la llet i posem un polsín de sal i pebre.
A continuació, sobre el pernil posem una capa de formatge, un altre del pa mullat amb l'ou i la llet i un altre de pernil, formatge i pa.

S'acaba amb pa, si sobre una mica de llet la tirem per sobre i col·loquem al micró, 10 minuts al 75% de potencia.Es desmot lla tebi i es talla fred com a canapès. Decorar a gust.


Si el preparo amb anticipació d'un dia per l'altre, el deixo a la nevera sense tallar tapat i si està preparat amb més dies permet congelar-lo (tallar quan sigui descongelat).
                                                                                                          

15 comentaris:

  1. Son preciosos, són unes mossegades perfectes, t'han quedat d'allò més bé, perfectes! gràcies per aquestes idees tan bones. Un petó Isabel!

    ResponElimina
  2. Guau! M'agraden molt com a entrants nadalencs... T'han quedat fantàstics.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Quins canapès i quina decoració més maca...m´agraden els ingredients que has posat...veig que has trigat dies en publicar una recepta però ha valgut la pena...

    ResponElimina
  4. Espectaculars! Una presentació exquisida! i una idea molt bona! Gràcies,

    ResponElimina
  5. Isabel, quins canapès!, això no és agafar el pa i anar omplint... Sucre cremat, llet... Un luxe de canapès que segur agraeixen tots els qui tenen la sort d'estar amb tú!.Una abraçada!

    ResponElimina
  6. Quina bona idea!. Una mateixa base i diferents decoracions!. A més, fet per endavant, que això sempre va bé!.

    ResponElimina
  7. UN assortit fantàstic, vistós, bo i fàcils de fer. Una propsta genial per aquests dies de festa que s'acosten ;)

    ResponElimina
  8. plato fenomenal cuadriculado y todo,facil,sencillo y espectacular en la presentacion y en la boca.Idealews para los dias que se avecinan.
    petons
    miquel

    ResponElimina
  9. Quins canapés més guapos, me'ls apunto tots!

    ResponElimina
  10. Isabel los canapés se ven deliciosos y muy bien presentados. No conocía tu blog pero te sigo desde hoy y me quedo por aquí viendo tus recetas. besitos.....

    ResponElimina
  11. M'ho apunto per Sant Esteve!! Quedaran super bé. Només un dubte, el sucre liquid cremat com el faig?
    Gracies,
    Lourdes

    ResponElimina
  12. Hola a tots, gràcies per els vostres comentaris.
    Un apunt, no vaig mencionar, que quan es desmot llan, el sucre queda mate, jo abans de decorar amb un pincell de silicona els torno a maquillar no més una miqueta, per què quedin lluens.
    Petons

    ResponElimina
  13. MARÍA JESÚS: Tu blog es interesante, con tu permiso, también me pasearé por él.

    Un beso.

    LOURDES: Gràcies per visitar el meu blog.La recepta esta penjada SUCRE CREMAT LÍQUID. Però si t'es mes fàcil, el sucre de ROYAL, pots aclarir-lo amb una mica d'aigua.

    Una abraçada

    ResponElimina
  14. Molt bona idea però tinc un dubte en ves del microones es pot fer al forn d'aire? a quina temperatura? qunnt temps?

    moltes gracies

    ResponElimina
  15. Perdona, aquest dies he estat fora.
    Per suposat que el pots fer amb forn d'aire, però el micro es tan comode.
    Si el fas al for d'aire, quedarà mes sec, jo posaría un recipient amb aigua amb un costadet de la safata i procura no passar·te de temps.
    Gràcies.

    ResponElimina