La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dilluns, 26 de juliol de 2010

GAZPATXO CATALÀ DE PA AMB TOMÀQUET



TOTS SABEM, QUE UN DELS PLAS TIPICS DE LA CUINA CATALANA, ES EL PA AMB TOMÀQUET, AMB PERNIL, LLANGONISSA, BOTIFARRA....... EN FÍ....

AMB QUALSEVOL MENJA, ES DELICIÓS.

Aquí va


Una forma diferent de menjar-lo


INGREDIENTS:

  • 4 llesques de pa de pagès
  • 1 kg. de tomàquets madurs
  • 3 grills d'all
  • oli d'oliva
  • sal i un polsím de pebre.
  • retallons de pernil
  • aigua mineral
PREPARACIÓ:
Posar els grills d'all, amb força oli a confitar, a foc mol lent (baixa temperatura, 60º aprox.)perquè l'oli agafi l'aroma, retirar del foc i deixar reposar.
Pelar els tomàquets, tallar-los i batre'ls amb 3 llesques de pa (previament mullades amb aigua mineral), afegir un bon raig d'oli, salpebrar y colar. Conseguir la textura desitjada amb l'aigua. Refredar al frigorífic.
L'altra llesca de pa, tallar-la a dauets regulars i daurar al forn o paella, amb poc oli (el de confitat els alls.
Al servir posar al fons del plat la sopa, sobre els dauets de pa torrat i sobre les tires de pernil.
En lloc de pernil, es pot servir amb llangonissa, botifarra, tonyina ...........
¡Bon profit!

4 comentaris:

  1. Aquest gazpatxo serà el preferit del meu soci, en quant li faci ja t'ho diré!
    Gràcies per tan bona recepta!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Originalitat i pàtria!, això és fer país!...je,je. Molt curiós, l'apunto ja! A reveure-

    ResponElimina
  3. M'agrada, una idea genial, ha de ser boníssim!

    ResponElimina
  4. Un gaspatxo ben diferent, sí senyora! I, com diu la mercè, fent país!
    A casa només menja gaspatxo el Pere però cada vegada que li dic de fer-li una d'aquestes versions tan modernes (de maduixa, cireres, síndria...) em diu que no li vénen de gust. Ja li explicaré la teva versió, a veure si el convenço!
    Una abraçada

    ResponElimina