TOTS SABEM, QUE UN DELS PLAS TIPICS DE LA CUINA CATALANA, ES EL PA AMB TOMÀQUET, AMB PERNIL, LLANGONISSA, BOTIFARRA....... EN FÍ....
AMB QUALSEVOL MENJA, ES DELICIÓS.
Aquí va
Una forma diferent de menjar-lo
INGREDIENTS:
- 4 llesques de pa de pagès
- 1 kg. de tomàquets madurs
- 3 grills d'all
- oli d'oliva
- sal i un polsím de pebre.
- retallons de pernil
- aigua mineral
Posar els grills d'all, amb força oli a confitar, a foc mol lent (baixa temperatura, 60º aprox.)perquè l'oli agafi l'aroma, retirar del foc i deixar reposar.
Pelar els tomàquets, tallar-los i batre'ls amb 3 llesques de pa (previament mullades amb aigua mineral), afegir un bon raig d'oli, salpebrar y colar. Conseguir la textura desitjada amb l'aigua. Refredar al frigorífic.
L'altra llesca de pa, tallar-la a dauets regulars i daurar al forn o paella, amb poc oli (el de confitat els alls.
Al servir posar al fons del plat la sopa, sobre els dauets de pa torrat i sobre les tires de pernil.
En lloc de pernil, es pot servir amb llangonissa, botifarra, tonyina ...........
¡Bon profit!
Aquest gazpatxo serà el preferit del meu soci, en quant li faci ja t'ho diré!
ResponEliminaGràcies per tan bona recepta!
Petonets
Originalitat i pàtria!, això és fer país!...je,je. Molt curiós, l'apunto ja! A reveure-
ResponEliminaM'agrada, una idea genial, ha de ser boníssim!
ResponEliminaUn gaspatxo ben diferent, sí senyora! I, com diu la mercè, fent país!
ResponEliminaA casa només menja gaspatxo el Pere però cada vegada que li dic de fer-li una d'aquestes versions tan modernes (de maduixa, cireres, síndria...) em diu que no li vénen de gust. Ja li explicaré la teva versió, a veure si el convenço!
Una abraçada