La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimarts, 22 de novembre de 2016

PASTÍS DE MONIATO AMB FRUITS SECS

 INGREDIENTS

600 grams de moniato cuit
2 ous grans o 3 petits
60 grams de sucre
100 ml. nata líquida
sucre cremat líquid
nous, ametlles laminades
1 llimona 
canyella en pols 
 
SOM-HI


Rentar els moniatos, punxar-los i coure'ls al microones durant 10 minuts (5+5) al 100% de potència uns 750 W. Deixar refredar.

Mesclar els rovells dels ous amb el sucre, afegir els moniatos pelats i xafats, el polsim de canyella i la ratlladura de pell de llimona, després les clares muntades, la nata sense batre a poc a poc, mesclant amb la llengua de gat, fins que quedi una barreja homogènia. 

Afegir les nous trossejades, un grapat d'ametlles, també podem ficar castanyes caramel·litzades  i mesclar suaument.


Ficar amb un motllo (si el fem al microones un que sigui apte), prèviament mullat amb una mica de sucre cremat líquid i ver tir la mescla. 


Si el coem al forn a 200ºC. uns 35 minuts aproximadament, al micró al 100% de potència
6 minuts + 5 (total uns 11 minuts) abans de treure'l , punxar amb un escuradents i ha de sortir net.


Deixem refredar, desmot llar, pintar amb el sucre cremat líquid  i servir fred.

4 comentaris:

  1. Sembla molt bo Isabel, perfecte amb els fruits secs.
    Petons maca.

    ResponElimina
  2. Pintassa! Té la textura d'un flam-púding mmmm...
    Petons.

    ResponElimina

  3. Isabel; Un pastís de temporada acompanyat amb els fruits secs, queda molt be per menjar-lo a qualsevol hora del dia.
    Salutacions Isabel¡¡ :O)

    ResponElimina
  4. Bona proposta per incorporar els moniatos a les postres, més enllà del moniato cuit al forn.Una abraçada!

    ResponElimina