La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimecres, 19 de febrer de 2014

PA DOLÇ AMB TARONJA


                                                                 
                 Amb aquesta recepta, participo a la proposta d'aquest mes de
                                          Memòries d'una Cuinera

                   Aquest pa, l'he fet amb il·lusió,                                                      
            
                          ja que es el primer pa

                que faig amb la meva panificadora.
 
INGREDIENTS


4 ous                                                          

300 g. de sucre

450 g. de farina

120 g. de mantega

1 pessic de sal

1 taronja (pell i suc)

1 grapat panses de Corint

4 cullerades de cafè de llevat químic

SOM HI

Ficar amb un bol  els ous, el sucre i el pessic de sal. Batem tot durant 5 minuts.

Amb el recipient de la panificadora, posem la mantega pomada, la farina tamisada, el llevat i el suc de taronja i la raspadura (ratllada fina).

Posar el recipient a la panificadora. Seleccionar el programa adequat al pes del pa (1000 g.)

Amb la meva panificadora el (10)  i 1h. 25 minuts. Posar en marxa.
Als 10 minuts aproximadament, afegir les panses.


Al final del programa, retiri  el recipient i desmot llar el pa.

VERSIÓ TRADICIONAL

Posar amb un bol els ingredients amb aquest ordre.

Primers els ous i el sucre amb el pessic de sal. Batre fins fer una crema.

Afegir la mantega pomada i continuar baten amb el suc de taronja, la raspadura fina, la farina tamisada i el llevat. Per últim afegir les panses de Corint i mesclar.

Ficar amb un motllo rectangular al forn preescalfat a 200º  de  40 -45 minuts (dalt i baix) fins que agafi color. Segons el forn, anar controlant. Punxar per veure si està ben cuit.

Ideal per acompanyar qualsevol moment, un te o cafè.

13 comentaris:

  1. Molt bona pinta, jo te si us plau. Salutacions Isabel.

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta, pa amb taronja!! mmm, me'n menjava una llesca amb crema de xocolata! Petons

    ResponElimina
  3. oh, que bo, Isabel! Queda apuntada la recepta!

    ResponElimina
  4. Serà el primer, però segur que no es l'ùltim, té molt bona pinta, ha de tenir molt bon sabor.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Apa! quina pintaca! OI que són bons els pans-bescuits de taronja?

    ResponElimina
  6. mmmm, això és un entremig entre pa i coc. Bona proposta Isabel!

    Ens veiem demà a TGNA!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Isabel; Una bona proposta amb aquest pa dolç amb taronja, la taronja a la cuina até moltes surtides i aquesta en pot ser una.
    Moltes gràcies Isabel, per compartir aquesta recepta amb tots nosaltres.
    Salutacions Isabel¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  8. Isabel, quina bona pinta aquest pa!!!! Petonets

    ResponElimina
  9. Quina pinta!! me l'apunto que la meva panificadora s'ha d'amortitzar! un plaer coincidir ahir amb vosaltres a Tarragona ;-)

    ResponElimina
  10. Un pa deliciós amb el gustet de la taronja!!! hauré de traure la panificadora... fa temps que la tinc arraconada! petó

    ResponElimina
  11. Ummmmmmmmmmmmm, sembla que pugui sentir l'olor i tot.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  12. suposo que no en queda un bon tall per demà per esmorzar, oi????? moltes gràcies per participar guapa! petonets

    ResponElimina
  13. Aquest pa l'haig de fer... m'encanta com queda la taronja a les masses!
    Marta

    ResponElimina