La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

diumenge, 7 d’agost de 2016

PASTÍS FRED D'ARRÒS BASMATI AMB FRUITS SECS












  L'arròs basmati, es perfumat i és pot fer com acompanya ment, barrejat amb verdures, fruits secs.......
No és el cas d'aquesta recepta, però si volem gaudir d'aquesta aroma, és millor servir-ho acabat de coure, ja que en rentar-lo per una mica del seu perfum.

INGREDIENTS

200 grams d'arròs basmati
500 ml. d'aigua per coure
sal 
oli
uns quants pinyons 
un grapat de panses 
espinacs frescos.

per la vinagreta

pinyons torrats
oli
vinagre 
sal i pebre.

SOM-HI

Posar l'arròs a remull amb un recipient amb 1 litre d'aigua. Aquesta es la manera perquè deixi anar el midó i que no s'enganxi.

Posar a escorre. Després amb una cassola escalfar una cullerada d'oli.

Quan l'oli sigui calent afegim l'arròs i ofegar un parell de minuts fins que els grans quedin una mica transparents.

Afegim l'aigua calenta amb un xic de sal. Quan comenci a bullir remoure i tapar fins que absorbeixi tota l'aigua (uns 10 minuts)

Si no l' hem de servir calent (com és el cas),  remullar-lo amb aigua freda perquè s'aturi la cocció i no es passi. Colar i mesclar amb panses i pinyons que abans hem torrat amb una paella.


Col·locar amb un motllo rectangular, abans untar les parets amb una mica d'oli i posar a refredar a la nevera perquè agafi cos.

Escaldar les  fulles d'espinacs i reservar les fulles molt escorregudes.

Servim desmot-llat, amb les fulles d'espinacs i una vinagreta feta amb pinyons torrats, oli, vinagre salpebrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada