La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimarts, 6 de gener de 2015

TORTELL DE REIS DE MASSAPÀ


INGREDIENTS


550 grams de farina de força
 25 grams de llevat fresc
150 grams de sucre 
170 grams de mantega
2 ous
100 ml. de llet
2 cullerades d'aigua d'azahar
1 polsim de sal
 Fava i Rei

Per el massapà 

150 grams de farina d'ametlla
120 grams de sucre llustre
1 clara d'ou

Per decorar

fruita 
1 ou
sucre humit
daus d'ametlla

SOM-HI

Escalfar la llet a uns 40º, afegir-hi el llevat fresc esmicolat i desfer-ho amb la llet. 

Afegir-hi 50 grams de farina i formar una bola pastan-lo.

Posar la bola amb un recipient tapat amb un drap humit. Deixar reposar fins que dobli el volum.


Mentrestant amb la farina restant formar un volcà e incorporar la resta dels ingredients.

Mesclar-ho tot fins obtenir una massa compacta.

Incorporar la bola a la massa i barrejar-ho bé. Si queda massa humit i la massa s'enganxa afegir-hi una mica mes de farina.

Col·locar la massa amb un recipient tapat i deixar-lo prop d'una font de calor, com a mínim una hora i mitja.

Fer el massapà amb la farina d'ametlla i el sucre i barrejar-ho amb una clara d'ou. Donar-hi una forma allargada i deixar a la nevera mentrestant la massa del tortell reposa-

Passat aquest temps, pastar-ho una mica i fer primer una bola. Desprès estirar la massa amb un corró donant forma rectangular i amb un extrem ficar el massapà amb la fava i el Rei (embolicades en paper film)  i anar embolicant el farcit amb  la resta de la massa. 

Donar forma de tortell sobreposant les puntes i col·locar sobre un paper vegetal a la plata del forn.

Deixar que fermenti dins del forn apagat, durant un altra hora més aproximadament a fi que creixi una mica la massa.

Passat aquest temps treu el tortell del forn i posar a la temperatura a 180º amb calor a dalt i baix. 

M'entres el forn agafa temperatura, pintar la superfície del tortell amb un ou batut i després col·locar les fruites, el sucre humitejat i les ametlles.

Ficar el tortell al forn, durant uns 20 minuts.

Finalment , treure el tortell ja cuit i deixar-lo refredar.

Bon profit!!!!!!!!!!!!

1 comentari: