La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

divendres, 19 d’agost del 2016

TONYINA A LA PLANXA AMB CARBASSÓ


La tonyina, és un peix blau, ric amb àcids grassos omega-3, que ajuda a disminuir el colesterol i els triglicèrids de la sang. Destaca el contingut de vitamina B. Té també vitamina A i D , aquesta última ajuda a l'absorció de calci als ossos i regula el nivell de calci a la sang, a més de altres moltes propietats.
  
INGREDIENTS

4 talls de tonyina fresca

1 carbassó

fulles d'alfàbrega

ametlles picades

sal i pebre

oli d'oliva 

1 cullerada salsa soia

taquets formatge parmesà

SOM-HI  


Rentar els carbassons, tallar-los a rodelles gruixudes d'1/2  centímetre, pintar les amb oli d'oliva, sal i pebre. Deixar amb una safata i una estona que s'impregnin.

Coure amb una planxa calenta, per banda i banda, fins que comencin a agafar color, al gust, o més cruixents o més cuites.

A continuació, quan siguin cuites amanir amb la salsa de soia, alfàbrega, les ametlles picades i la resta d'oli, rectificar de sal i pebre i esperar que es refredin. Acompanyar amb làmines de formatge parmesà.

Rentar i escorre els talls de tonyina. Quan sigui seca, amb una paella ficar unes gotes d'oli i coure-la, volta i volta.

Servir acompanyada amb els talls de carbassó.

 

1 comentari:

  1. Un plat ben complert per l'estiu: proteïnes i verdures! Molt saludable! En prenc nota! Una abraçada!

    ResponElimina