La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dissabte, 16 de gener de 2016

PATCHARAN (PACHARAN)


El passat estiu, varen fer la sortida tradicional de cada any al Pallars, ven recollir per els seus boscos, aranyons (endrines), mores ....(fruits silvestres).
Jo mai havia fet o elaborat licor, però un familiar hem va explicar con fer amb els aranyons el Patcharan. El origen de la recepta Pacharán es de Navarra.
Per tant quan vaig arribar, em vaig posar a fer amb aquest fruit el licor i amb les mores una fantàstica melmelada. 
Us passo ara la recepta, ja que com a mínim a de reposar de de 4 a 6 mesos i no podia dir-vos com m'havia quedat.
Es fàcil però tenim que tenir paciència per apreciar els seus sabors.

Aquestes mesures, son per fer 1 litre de licor


250 grams de aranyons silvestres

1 litre de anís especial per fer el licor
Com eren garrafes molt grans, el vaig fer amb anís sec.

1/2 branca de canyella

 5 o 6 grans de cafè

unes flors de camamilla 

SOM-HI

Els fruits tenen que ser madurs però forts.

Netejar treien les cuetes (peduncle) i ficar amb aigua freda amb un bol, deixar-ho una estona, treure els que flotin o els que tinguin algun cuquet.

Ficar dins d'un pot de boca ampla els aranyons nets, l'anís, la branca de canyella i els grans de cafè (també podem posar 4 o 5 floretes de camamilla). Tapar i deixar reposar amb un armari fosc i fresc.

Passat uns 5 o 6 mesos (temps mínim 3 mesos) estarà a punt.

El passem per un colador de malla fina i així el podem envasar amb botelles per el consum. Podem deixar els aranyons, però es convenient no deixar-los mes de 9 mesos, ja que si no es treuen, deixen una mica de sabor a vell.  

Servir fresquet, amb xupitos........ 

Com podeu veure els vaig envasar amb botelles petites, per regalar per Festes


3 comentaris:

  1. Quin progrés Isabel! ja fas licors i tot! jejjeje. S'ha d´aprendre de tot. Jo seria incapaç.

    ResponElimina
  2. Caram Isabel, estas feta una experta licorera...jaja.
    M'agrada molt el detall de regalar-ho per Nadals!
    Petonets.

    ResponElimina
  3. He fet molts licors, però no el Patcharan. Deu estar molt bo, per prendre un txupito desprès d'un bon àpat festiu-
    Una bona idea per regalar, amb les seves etiquetes i tot, un gran detall.
    Petons.

    ResponElimina