La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimarts, 13 de maig del 2014

MELMELADA DE MADUIXES

    Aprofitem la temporada de les fruites, per fer melmelades, ja que tant bona com feta a casa, no em trobarem, a més es super fàcil. 

INGREDIENTS

1 quilo de maduixots

500 g. de sucre

1 llimona

SOM-HI

 Netejar les maduixes, les trèiem el barret i tallem a trossos i deixem macerar una bona estona amb la meitat del sucre i el suc de la llimona. Així van treien el suc de la fruita.

Un cop macerades, triturem amb la resta del sucre. Poc, si us agrada trobar trossets o més si us agrada la melmelada fina.

La posem a la cassola i coem de 30 a 40 minuts, fins que es vagui espessint. Ha de bullir a foc, fent el xup xup. Vigilant que no esquitxi, ja que al dur sucre, crema molt.  


 Ja podem omplir els pots, acabats de rentar o esterilixats, omplir fins dalt i calents tapar. Els deixem refredar cap per avall, perquè faixin el buit. També podeu conservar-los, posant-los  al bany maria amb aigua fins la tapa, uns 15 minuts.

3 comentaris:

  1. Boníssima la melmelada de maduixes casolana, i ideal fer-ne abans que s'acabi la temporada per gaudir-ne tot l'any!

    ResponElimina
  2. Em falta per la cole! primer la de la Teresa i, ara la teva...je, je, je.

    ResponElimina
  3. Tens raó, Isabel, tan bona com la nostra no hi ha. Jo haig de fer en poca quantitat per falta d'espai.
    Petonets

    ResponElimina