La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dilluns, 19 de maig de 2014

MATÓ

                                                     Com fer el mató casolà

INGREDIENTS per a 4 persones

2 litres de llet fresca

1 1/2 llimones

SOM-HI

Exprimir les llimones

Posar a bullir la llet. Abans que bulli retirar del foc i tirar poc a poc el suc de les dues llimones. Remenar amb una cullera de fusta un parell de voltes.

Deixar reposar fins que es refredi i veiem que ha quallat, colar amb un colador fi perquè deixi anar tota l' aigua (xerigot), si no teniu colador molt fi, es por colar amb un drap de cuina net. No cal que premeu, així quedarà mes esponjós.

Podeu servir-lo amb copa, individual, amb terrina, al gust.

Es deliciós acompanyat amb fruits secs (nous, avellanes, panses...) i un bon raig de mel.

 
 

8 comentaris:

  1. me n'has fet venir records, de fa molt de temps que n'havia fet! que bo

    ResponElimina
  2. I ja està? aíxí de fàcil? doncs me l´apunto per fer-lo...

    ResponElimina
  3. Isabel; Quina cosa tant senzilla i amb quina mà de productes es pot barrejar. Molt bo¡¡
    Felicitats per la recepta i moltes gracies per compartir-la.
    Salutacions Isabel¡¡ :O)

    ResponElimina
  4. Quina delícia! A casa sempre en fèiem, també, perquè anàvem a buscar la llet a la granja. Però ara n'he perdut el costum, perquè amb aquestes llets de tetrabrik no m'hi atreveixo. Quina bona pinta que té, el teu mató!

    ResponElimina
  5. Ara fa temps que no en faig, però fet a casa queda fantàstic!! Una copa de categoria!!! bon cap de setmana

    ResponElimina
  6. Jo el feia quan els nens eren petits, ara fà molt que no en faig i m'ho has recordat.
    Petonets

    ResponElimina
  7. Ja l'he trobat!!! Aquesta recepta és per mi Isabel!! :)
    Petons i merci per compartir-la!!

    ResponElimina
  8. Ja l'he trobat!!! Aquesta recepta és per mi Isabel!! :)
    Petons i merci per compartir-la!!

    ResponElimina