La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dilluns, 4 de novembre de 2013

PASTÍS MOUSSE TRES XOCOLATES - Aniversari Bàrbara



 No es la primera vegada que faig aquest pastís, però el aniversari d'una xoco adicte, bé so val.

Aquest pastís ja era al blog, però no estava explicat.


INGREDIENTS


150 g de xocolata negra                                         


150 g de xocolata amb llet

150 g de xocolata blanca

150 g de sucre

750 ml de nata per muntar

750 ml de llet

 3 sobres de quallada en pols 

un paquet de galetes Digestives o Maria

 60 g de mantega

 una mica de llet
 

  SOM-HI

Per fer la base, triturar les galetes, afegir-hi la mantega fosa, un rajolí de llet i barrejar-ho bé fins que quedi una massa  homogènia.
Estendre bé la massa per tota la base d’un motlle desmuntable d’uns 26 cm.

Ficar al frigorífic uns minuts o bé perquè quedi més cruixent, es pot coure la base durant 10 minuts, a 180º.

El procediment per fer cada capa és el mateix: posar en un cassó la xocolata negra trossejada, 75 g de sucre, 250 ml de llet, 250 ml de nata, un sobre de quallada i escalfar sense que arribi a bullir (90º aproximadament) remenant bé perquè no s’enganxi la xocolata (com si féssim xocolata desfeta). Si no tenim termòmetre per mesurar exactament la temperatura, quan veiem la primera bombolla de bullir, treure-ho de seguida del foc.

Abocar sobre la base de galetes i fer la segona capa, com abans, però ara amb la xocolata amb llet i 50 g de sucre (la resta igual que abans).

Abocar aquesta segona sobre la capa de xocolata negra amb compte perquè no es barregin les dues xocolates.

Va molt bé abocar el líquid a sobre d'una cullera del revés per tal que el raig no piqui amb força directament a sobre de la capa que ja tenim disposada.

Fer la tercera capa, ara amb la xocolata blanca i 25 g de sucre, i abocar-la a sobre de la xocolata amb llet, de la mateixa manera.


Posar el pastís a la nevera i deixar-lo que qualli. És millor fer-lo d’un dia per l’altre.

Per decorar-lo en vaig reservar 1 tros de cada xocolata i vaig rallar-los sobre el pastís, al voltant corets de sucre.

Decorar al gust i servir fresquet de la nevera. 


 Aquesta recepta, la vaig treure del blog " El cafè de nit"


7 comentaris:

  1. Tot un clàssic sensacional que no falla mai!

    ResponElimina
  2. Veient el teu pastis he recordat que fa molt de temps que no en faig un...i que bo que queda per els xocoadictes!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  3. El vaig fer una vegada i veint el teu m'han vingut ganes de tornar-lo a fer.
    T'ha quedat perfecte:
    Petons

    ResponElimina
  4. Es un pastís que es llueix molt amb les capes de les difrerentes xocolates.
    Segur que la Bàrbara va gaudir molt del pastís.
    Petons,

    ResponElimina
  5. No l'he fet mai, però una amiga un cop el va fer per un sopar estava molt bo! Molts petonets

    ResponElimina
  6. quina bona pinta!! mira que l'he vist vegades, pero encara el tinc a pendents! aviat aviat! petons

    ResponElimina
  7. A quinabonapinta le ha encantado. Un beso.

    ResponElimina