La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dilluns, 28 de maig del 2012

OUS FARCITS AL FORN


 
 
Som a dia 28 i esta acabant la convocatòria de la Judith i de la Mònica de Memòries d'una cuinera.
Aquest mes, ens van proposar,  una recepta d'ous farcits.
Ufff!!!!!!!...quasi no arribo a temps.

INGREDIENTS

6 ous
pollastre  rostit (pasta per fer croquetes)
1/2 ceba
1 cullerada de farina
250 ml. de llet
sal i pebre 
oli
formatge ratllat (tipus emmental)

per la beixamel

20 grams de mantega
20 grams de farina
250 ml. de llet 
sal i pebre
nou moscada

SOM-HI

Coure els ous.

M'entres tant piquem el pollastre (tenia un tros que em va sobrar del rostit d'ahir) com per fer croquetes.

Posar a la paella una mica d'oli, enrossir  la ceba ratllada, el pollastre picat, la farina, fer un parell de voltes, salpebrar i afegir la llet tot remenant fins que es desprengui de les parets de la paella.

Deixar refredar i amb aquesta pasta podem fer les croquetes.

Jo la he aprofitat per farcir els ous durs.

Primer pelar i  tallar els ous, treure el rovell i reservar.

Farcir la clara del ou cuita  amb la pasta de croquetes i colocar a la safata del forn amb el farcit avall.

Cobrir amb beixamel i formatge ratllat. Al forn i gratinar.

Servir amb una mica de rovell d'ou ratllat.

La resta de rovells els podem aprofitar per posar a las amanides o per fer qualsevol farcit o remenat.


CANONGES AMB MADUIXES I ANACARDS



Ja comença  la calor i a totes hores, venen de gust les amanides

INGREDIENTS

1 bossa de amanida de canonges

6 maduixes

50 grams de formatge de cabra

anacards

per la vinagreta

3 parts d'oli d'oliva 

1 part de vinagre de poma

mel

sal 

SOM-HI

Rentar les maduixes, assecar i tallar a daus petits.

Tallar el formatge a cuadrets.

Posar a la safata els canonges nets, les maduixes, el formatge i els anacards.

Amanir al moment de servir amb la vinagreta feta a les porcions abans indicades


dilluns, 21 de maig del 2012

ALETES AMB MEL I SALSA DE SOJA

 
 Fàcils, fàcils de fer, però molt capritxoses.

Tant com per fer un segon plat, com per un entrant-aperitiu.
 

INGREDIENTS

500 grams de aletes de pollastre

1 cullerada de mel

salsa de soja

sal

oli

llavors de sèsam 

SOM-HI

Netejar les aletes i assecar. Posar una mica de sal i ficar-les a la paella calenta amb una mica d'oli.

Deixar enrossir.

Quan siguin rosses, apartar del foc i afegir  una cullerada de mel i remenar.

Tornar a posar la paella al foc i tirar-li la salsa de soja.

Quan fagui el xup-xup, tirar-li les llavors de sèsam.

Apartar i servir calent amb la salsa.



dimarts, 15 de maig del 2012

TORRADES AMB VERAT ESCABETXAT


 
Amb aquesta recepta, participo a la convocatòria de la Recepta del 15 de la Marina de Xocolata Desfeta i la Sandra i el Xavi dels Fogons de la Bordeta.
Espero que us agradi

INGREDIENTS

llesques de pa de pagès 

tomàquets de sucar

verat escabetxat

SOM-HI

Agafem les llesques de pa i les torrem a la graella.

Suquem les llesques amb tomàquet

I farcim amb l'escabetx.

La recepte del escabetx,  esta publicada al bloc.

L'escabetx es un sistema de conservació dels aliments, quan mes reposat millor, mes bo menga-ho a partir del endemà de fer-lo.
 
Bon profit!!!!!!!!!

diumenge, 6 de maig del 2012

PASTIS ANIVERSARI EVA



L' Eva es fa gran, ja ha fet 9 anys. Aquesta setmana a sigut el seu aniversari, l' hem celebrat amb família, amb un pastis de xocolata, xocolata i mes xocolata......
Aquesta passió per la xocolata, l'heretat de la seva iaia, mai tenim prou......
Aquí teniu la recepta del pastis.

INGREDIENTS:

200 grams de farina
  50 grams de cacau
200 grams de sucre
    3 ous 
200 ml. de llet
    1 sobre de llevat 
  50 grams de mantega
melmelada de maduixa

per decorar
100 grams de xocolata fondant
2 cullerades de nata líquida
lacasitos de colors
llapissos pastissers del Dr. Oetker
un tub de galetes tipus Oreo
1 cullerada de nocilla

SOM-HI 


Barrejar el rovells amb el sucre, afegir la llet i poc a poc la farina tamitzada barrejada amb el cacau i el llevat, afegir amb una llengua i amb  conte les clares pujades.


Ficar amb un motllo rodó de uns 20 cm. i  al forn  preescalfat a 180 º uns 40 minuts.

Quan s'hagi refredat obrir el pa de pessic per la meitat i farcir amb melmelada la base d' abaix, l'altre meitat per la part de tapar-ho, l' estendrem la mantega pomada i tapem.

Desfem el fondant al micró i afegim la nata, cobrim la superfície, deixem refredar i decorem a gust.


Al voltant del pa de pessic li posem nocilla perquè s'enganxin les galetes i ja pode-ho veure el resultat.
 

dimecres, 2 de maig del 2012

CAPRITXOS DE CARBASSÓ FARCIT



El altre dia vaig trobar a les botigues de Casa Ametller, uns carbassons que jo no coneixia, rodons i d'un tamany per fer los farcit, de mida individuals.
La veritat es que  al plat queden de capritx!!!!

INGREDIENTS:

4 carbassons rodons
1 ceba
1/2  porro
200  grams de xampinyons
1 grill d'all
1 grapat de pinyons
sal i pebre
oli
1 cullerada sopera de farina
1 got de llet
formatge ratllat 
cues de gambetes pelades (opcional)


SOM-HI

Agafem els carbassons i tallem el barret i reservem.

Amb la cullera de fer boles , buidem els carbassons. Deixant no mes una capa de 1 cm. al costat de la pell.

Els rentem i coem o al microones o bullim amb aigua i sal no massa tems amb de quedar semi tous.

Rentem la ceba, el porro i els xampinyons, l'all i tallem petit, juntament amb el interior del carbassó,(el que em buidat), tallat també petit.

Passem per la paella, 1er. la ceba i el porro, desprès els xampinyons, l'all, i els pinyons, tot junt.
Si posem gambetes es el moment de afegir·les.

Afegim una cullerada de farina, donem unes voltes i afegim la llet, salpebrem i amb tot junt, fem una beixamel, amb la que farcirem els carbassons buits. 

Col·loquem a la safata del forn calent, sobre posem formatge ratllat i dalt i baix de 10 a 15 minuts.

Servim i reguem amb el seu propi suc.