La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

divendres, 30 de novembre del 2012

CIGRONS AMB ESPINACS I BOTIFARRA NEGRE per el Gran Recapte


Avui dia  30 de novembre i demà 1 de desembre es durà a terme la Campanya de Recollida d’aliments promoguda pel Banc dels Aliments, que ajudarà a moltes famílies que viuen a Catalunya.


Per aquesta ocasió he escullit aquesta recepta, complerta i económica.
El grup de BLOCS CONTRA LA FAM  i EL BANC DELS ALIMENTS esperem  la vostra col-laboració.

INGREDIENTS

1 Pot de cigrons cuits                                                                    

1 manat o bossa de espinacs nets

1 ceba petita o ½ gran

1 grill d’all o 2 alls tendres

100 grams de botifarra negre

oli

sal

pebre

2 ous

PREPARACIÓ

Si posem ous, punxar-los perquè no es trenquin i bulli-los. 

Fer  un sofregit de ceba i quan sigui una mica rossa afegir  l’all tallat petit.

Afegir els cigrons i 1 got d’aigua o si es té, caldo de bullir verdures, salar i deixar a foc lent uns 5 minuts, tirar les fulles d’espinacs  (1/2 manat o paquet ) i remenar juntament amb els cigrons, courels 3 minuts i afegir la botifarra tallada a daus.

Un parell de voltes i llestos.

Servir al plat i afegir ½ ou dur per persona.

Amb la resta d’espinacs, poden fer una truita, unes crestes o si son tendres amanir-les.

PREU ESTIMAT DEL PLAT 

1 Pot de cigrons gran         0,59 euros
1 Paquet d'espinacs            1,00  "                         
1 tall de butifarra negre      0,80  "                   .
Ceba, alls, sal i oli               0,50  "
2 ous                                0,25  "

Aquests ingredients son per 3 persones, el cost es de 3,15 euros, per tant el plat surt a 1,05 euros.


9 comentaris:

  1. Entre tots avui farem que sigui un gran dia ;)
    Molt bona aportació!

    ResponElimina
  2. molt bona proposta Isabel i a baix preu
    peto

    ResponElimina
  3. Fantàstic plat per escalfar a tothom! Els cigrons amb espinacs i botifarra casen de luxe!
    PEtonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Molt bona pensada...i posar el cost del plat també esta molt bé!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Isabel, m'agrada tant veure com els blocs ens hem abocat a fer difusió d'aquesta campanya!! Jo també he triat els cigrons, d'alt valor nutritiu i ben econòmics. T'han quedat molt bons! Tots amb el Gran Recapte!!! Petons

    ResponElimina
  6. Amb el fred que està fent apeteixen molt aquestos plats! Molt bona l'aportació i més si és per a una bona causa! Marta

    ResponElimina
  7. Un plat boníssim i saníssim!!! petó

    ResponElimina