La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimecres, 24 d’octubre de 2012

FESOLS DE SANTA PAU AMB ROVELLONS I CANSALADA

 
 
 El llegum que mes ens agrada son els fesols  de Santa Pau,  per la suavitat del seu sabor
 i perquè es desfan a la boca.
 Quasi sempre que anem a La Garrotxa,  en comprem.



INGREDIENTS:

300 grams de fesols


250 grams de rovellons

cansalada viada (tallada fina)

grills d'all

julivert

sal 

oli d'oliva verge

llorer 


SOM-MI

Posar a remull els fesols tota una nit, coure'ls amb aigua freda i una fulla de llorer amb  un bon raig d'oli.  Quan arrenqui el bull, espantar la cocció amb aigua freda, que cobreixi el llegum 2 dits d'aigua afegir-hi sal  i deixar coure a foc lent, de hora a hora i quart. Escorrels.

També es pot comprar el llegum cuit o envasat amb pots de vidre. Però no te color si els coem a casa.

Salem els rovellons i saltegem amb una paella amb força oli.  A mitja cocció afegim la cansalada, perquè quedi cruixent i quan estigui quasi fet, tirem l'all i julivert picat. El oli agafarà el gust dels rovellons i del all i julivert, que ens servirà per amanir els fesols. 

Quan ho servim tirar sobre els rovellons, una mica mes de all i julivert picat.


10 comentaris:

  1. Isabel, pero que receta más rica y que pinta tienen los rovellons.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Tan de bo la tradició no es perdi mai, tampoc a la cuina, per a poder gaudir d'aquests plats tan bons, Isabel. Quin plat més bo!!!

    ResponElimina
  3. Fan molt bona cara aquest fesols i amb els rovellons són de temporada total!! Jo fa uns tres anys de llegums en menjava ben poques però mica en mica me'n vaig fent més fan! T'han quedat fantàstics!

    ResponElimina
  4. Quin plat més bo!!! i cous tu els fessols! això té mèrit!!! petons!

    ResponElimina
  5. Isabel; Caramb Isabel aquest plat tant espectacular,tant pot servir,per esmorzar -boletaires, caçadors...- per dinar -per els que no són boletaires ni caçadors- per sopar,-Isabeper reunir als boletaires i caçadors tots junts- és a dir, per a tothom.
    Que vagi de gust Isabel¡¡
    Salutacions¡¡ :o)

    ResponElimina
  6. Acabo de tornar de passar un parell de dies per la zona i ens n'hem fet un tip, com n'arriben a ser de bones!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Els fesols de Santa Pau m'agraden molt. On compro els llegums sempre en tenen. I com bé dius: no tenen color si els cous a casa.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  8. Hummm!!! aixo diu : Comemeeee!!! jajaja felicitats !!! te molt bona pinta!!!.

    ResponElimina
  9. un plato tremendo de bueno,me encanta la combinación
    peto

    ResponElimina
  10. Plato muy rico y sabroso !!
    Besos
    Joan i Sara

    ResponElimina