La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

divendres, 27 de desembre del 2013

PASTIS DE POMA DE LA IAIA- "OMA'S APFELKUCHEN"



Fa un mes vaig estar de visita a casa de la meva germana, viu a Düsseldorf (Alemanya). Ja sabeu que es típic prendre con Anglaterra a mitja tarda el cafè o té amb pastis. Aquesta recepta la vaig portar d'allí, un pastis fàcil i de resultat fantàstics. El pastís de la iaia.


INGREDIENTS                                            
 

2 ous grans o 3 petits

100 g. de sucre

125 g. de farina

2 culleretes rasses de llevat Royal

5 cullerades soperes de oli de gira sol

vainilla en pols o sucre avainillat

1 k. de pomes àcides (tipus reineta)

mantega

sucre i canyella en pols

1 grapat de ametlles picades o laminades                                                                    
    
 

SOM-HI                                                                                                                                                                                                    
Batre els ous amb el sucre fins tindre una crema consistent. Afegir la farina amb el llevat i un polsim de sal tamisat, a poc a poc. Per ultim afegir l'oli. Mesclar.-ho tot.


Estendre la massa en un motllo desmotllable pintat amb oli o mantega. Cobrir amb les pomes pelades i tallades a dau ets. Ficar per sobre les ametlles i el sucre avainillat.

Ficar dins del forn prèviament escalfat, coure a 180º uns 45 minuts fins que la massa agafi un color daurat.

Amb un pinzell estendre la mantega líquida sobre les pomes i per últim empolvorar amb el sucre i la canyella.


2 comentaris:

  1. Hola Isabel!
    Unes molt bones festes! I aquest pastís de poma només deu ser una mostreta de tot el què has cuinat. Molt bo. Aprofito per a dir-te que estic preparant una trobada de blogaires a TArragona el 22 de febrer. A veure si pots venir. Ho posaré al blog aviat.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina

  2. Isabel; Els pastisos de poma, sempre són benvinguts i aquest de la iaia, encara molt més, per tant molt benvingut cap a casa des de Alemanya¡¡
    Salutacions Isabel i que tinguis una molt bona entrada d'any¡¡ :O) :O)

    ResponElimina