La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

diumenge, 11 de desembre de 2011

CANAPÈS I CANELONS DE PORRO CARAMEL-LITZATS



Fa uns dies vam tenir el plaer de compartir una trobada blocaire amb un ambient super agradable al local de Fes-te Farinetes, es tractava d'un dinar en què cada un portava un aperitiu i un plat principal.

Amb aquesta trobada ens varem conèixer i ho varem passar super bé i al mateix temps varem compartir les receptes.
Si voleu veure la crònica i les fotos les podeu veure al bloc de la Glòria i el Josep. http://elcafedenit.blogspot.com/
Jo vaig aportar un entrant Canapès i Canelons de Porro amb formatge i pernil  caramel-litzats.
Les dues receptes ja estàvem publicades, però us faig un recordatori.


CANAPÈS
INGREDIENTS:

talls de pernil dolç (que no es trenqui)
formatge per fondre
1 ou
1 vas de llet
pa de motllo
un polsín de sal i pebre
sucre cremat líquid


Per decorar


olives farcides
anxoves
ou filat
tomàquets
fruits secs
salmó
a gust


PREPARACIÓ:

Amb un motllo rectangular, apte per anar al microones, pintar la base amb sucre cremat.


Folrar el recipient amb làmines de pernil dolç. Tallar les llesques de pa de motlle, perquè s'adaptin al recipient o motllo i reservar.


M'entres tant, batrem l'ou afegim la llet i posem un polsín de sal i pebre.


A continuació, sobre el pernil posem una capa de formatge, un altre del pa mullat amb l'ou i la llet i un altre de pernil, formatge i pa.


S'acaba amb pa, si sobre una mica de llet la tirem per sobre i col·loquem al micró, 10 minuts al 75% de potencia.Es desmot lla tebi i es talla fred com a canapès. Decorar a gust.


Si el preparo amb anticipació d'un dia per l'altre, el deixo a la nevera sense tallar tapat i si està preparat amb més dies permet congelar-lo (tallar quan sigui descongelat).



CANALONS DE PORRO CARAMEL-LITZATS
            
INGREDIENTS:


4 porros (no massa gruixuts)
làmines de formatge per fondre
4 talls de pernil dolç
2 cullerades de nata líquida
cibulet
sal
sucre cremat líquid
llavors de sèsam


PREPARACIÓ:

Netegar els porros, aprofitan només la part blanca. Fer dos o tgres tall de cada porro, procurant quedin tots a la mateixa mida.

Bollir amb poca aigua salats o bé posar a un recipient per coure al microones, mullats amb l'aigua de rentarlo i una mica de sal (8 minuts al 100% de potencia (750W.). Quan siguin cuits, deixar refredar sobre un paper de cuina absorbent.

Embolicar amb 1 làmina de fromatge i 1 de pernil.

A la safata per anar al forn o al microones, ficar a la base la nata líquida, sobre els canelons de porro, pintar amb un pincell amb el secre cremat i empolvolrar amb les llevor de sèsam.

Gratinar uns 5 minuts (fins que quedin daurats).

16 comentaris:

  1. Isabel, uns canapès 10!!,amb la decoració tan bonica del damunt convidaven a la mossegada!. Sobre els porros només puc dir qie eren una finesa boníssima!.Un dinar molt xulo, en bona companyia i amb ganes de repetir fent "in situ" el menjar,oi?. Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Ostres, no tenia ni idea de que per fer els canapés s'havia de fer tot això al pa, per això estan tan gustosos! Boníssims com els porros!
    Un dia immillorable!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Quina passada de receptes!!! com us ho passeu a Sants!!!! molts petonets

    ResponElimina
  4. Tot molt bo, en donc fe.
    Gracies per el recordatori.
    Petonets

    ResponElimina
  5. ja vaig llegir que us ho havíeu passat molt bé, i no m'estranya, amb aquestes llepolies!

    ResponElimina
  6. Quins supercanapés! Llàstima que, en aquesta ocasió, no els he pogut tastar.
    Però la pinta és …ummmmmmm!
    Mua

    ResponElimina
  7. Quines bones idees que ens dons!! els canapes són sensacionals però els canelos...m'encanten!!

    ResponElimina
  8. Queda un assortit de canapès molt vistós.
    I la recepta dels canelons de porro m'encanta, senzilla, original i amb l'èxit assegurat!

    ResponElimina
  9. Tant se val si estava publicada...Les coses ben cuinades val la pena repetir-les, oi?

    ResponElimina
  10. Isabel; Quin goig tant agradable que fa a la vista... en el paladar... m'ho imagino... mmm... que bo¡¡
    Que vagi de gust Isabel¡¡

    ResponElimina
  11. Quina cucada de canapès... me'n faria un fart! I amb els canelons de segon. Petons

    ResponElimina
  12. Quin goig!!! i quin plaer tastar-ho, segur que va volar!!!

    ResponElimina
  13. Isabel, la safata de la primera foto és preciosa!! Que bo que havien de ser.
    Petons!

    ResponElimina
  14. Holaa Isabel, que bo que estava tot!
    Demà fare els canapes, ja tinc el pa preparat a la nevera ;) Un petonet i bones festes.

    ResponElimina
  15. Quin goig que fa tot!!! Que passis molt bones festes!!!

    ResponElimina