La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dissabte, 26 d’octubre de 2013

AVELLANES EMPANIZADES




Aquesta recepta esta treta d'una clase del Espai Consum, impartida per en Pep Nogué

Amb aquesta recepta participo a la convocatòria de Memòries d'una Cuinera del mes d'Octubre "Garapinyades"

INGREDIENTS                                                          


200 grams de fruits secs (avellanes)

100 grams de sucre

35 ml. d'aigua

Empanizar

Poseu a escalfar l'aigua i el sucre. Quan l' almívar estigui blanquinós (no marró), incorporeu   els fruits secs. Regireu continuament amb un cullerot fins que comenci a cristal-litzar el sucre.

Continueu barrejant fins que els fruits es vegin blanquinosos, solts i secs.

Es pot tallar la cocció en l'etapa de l' empanizat o c continuar la cocció  fins a obtenir un garapinyat daurat.


Com podeu veure, jo em vaig quedar aquí, a casa ens agraden amb aquest punt. Os passo el següent pas per fer-les garapinyades.

Garapinyat

Es continua cuinant movent els fruits fins que el sucre torni a fondre i comenci a daurar-se, fins obtenir el color desitjat.


Refredeu ben estès sobre paper sulfuritzat.


8 comentaris:

  1. Per decorar pastissos, m'encanta aquest punt del garapinyat, molt més que quan el caramel ja queda fosc. Amb festucs també queda molt bé.
    I amb avellanes, boníssimes, de vici total.

    ResponElimina
  2. Isabel, no recordo aquesta recepta....Les veig temptadores, per menjar-se-les com les pipes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Cristina ho va fer cap el mes de Maig, va fer la meitat empanizades i l'altre meitat garapinyades. Aquell día també va fer, la salsa de toffe, jejejeje........
      No es que amb recordi, es que l' he mirat.
      Petons

      Elimina
  3. Jo la salsa de toffe si la vaig fer, però les garrapinyades no.
    Té raò la Cristina ha de ser com les pipes, quan comences ja estàs perduda.
    Petons.

    ResponElimina
  4. He dado un vistazo a tu blog y me ha encantado, me quedo por aquí si me lo permites. Te invito a que visites el mio http://madamenaroa.blogspot.com/, saludos desde Uruguay, Sudamerica

    ResponElimina
  5. Segur que queden boníssimes les ametlles!!! Moltíssimes gràcies per participar guapa. petonets

    ResponElimina
  6. Ui, doncs les meves crec que són empanizades... No ho havia sentit mai!
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina