La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dissabte, 22 de desembre de 2012

SOMNIS DOLÇOS DE NADAL 2012


                                        
                         DIES D' IL·LUSIÓ I DE SOMNIS

Somiem..... un mon sense guerres, un mon just, un mon solidari, un mon sense fam, un mon amb infants feliços........ Tots junts podem fer-ho realitat.

                                BON NADAL !!!!! i somiem........

TORRÓ DE XOCOLATA AMB TARONJA
MASSAPÀ AMB FRUITA CONFITADA
GALETES DE NADAL
TORRÓ DE XOCOLATA AMB  TARONJA

INGREDIENTS

250 grams de xocolata fondant o postres

150 ml. de nata 

1 bossa de crocant (Mercadona) o dauets de ametlla.

100 grams de tires de taronja confitada 

1 taronja 

SOM-MI

Escalfar la nata amb una pell de taronja, quan arrenqui el bull reservar.

Desfer la xocolata al microones al 50% de potencia, vigilant no es cremi, afegir la nata, barrejar be fins que quedi una crema, quan sigui tèbia afegir la mantega, el crocant i trossets molt petits de taronja confitada (es por afegir unes gotes de licor de taronja).

Emmotllar amb un tupperware rectangular i ficar a sobre unes tires o rodelles de taronja confitada i crocant. 

Deixar refredar al frigo i quan sigui dur guardar. 

 
MASSAPÀ AMB FRUITES CONFITADES

INGREDIENTS

350 g de farina d'ametlla

150 g. de sucre

125 ml. aigua

fruita confitada 

1 ou

SOM-MI


Fel l'almívar amb l'aigua i el sucre i quan comenci a tenir consistència abocar la farina d'ametlla, remenar a foc lent fins que es faci una massa homogènia que es desenganxi de les parets del pot. 

Deixar refredar i afegir la clara d'ou, mesclar i deixar reposar a la nevera.
 
Folrar un motlle amb paper film. Al damunt, posar una capa de la massa d'ametlles, al fons i parets, posar un tipus de fruita confitada, un altre capa d'ametlla, una altra de fruita, i així fins a acabar amb una de pasta d'ametlles.

Treure del motlle, pintar amb el rovell i enformar a 180 graus fins que estigui ben daurat.


 GALETES DE NADAL

INGREDIENTS

300 grams de farina

300 grams de sucre

250 grams de mantega de porc

100 grams de ametlles moltes

1 ou gran o 2 petits

1 pessic de sal

canyella en pols

sèsam

sucre molt

ametlla laminada 

SOM-MI
 
Torrar la farina amb una paella, uns minuts i retirar abans que agafi color.

Posar la farina amb un bol o sobre el marbre de la cuina i al centre la mantega, les ametlles el sucre, la canyella, la sal i l'ou.

Treballar bé amb les mans fins que la massa quedi fina. Deixar reposar una estona.
Estirar la massa amb les mans o amb un corró i fer boletes o tallar amb un talla galetes.

Colocar amb una plata per anar al forn, empolvorar amb sèsam i ficar al forn a temperatura baixa uns 140 o 150º ( escalfat prèviament), uns 30 minuts, fins que agafant color.

Quan siguin fredes, empolvorem amb sucre molt. Guardar embolicades amb paper de seda o amb una caixa conservadora (tapper).


El dibuix està fet per la nostra filla Agnès, son el nostres 3 nets i el gatet somian.


BON NADAL PER TOTHOM I QUE ELS NOSTRES SOMNIS ES FACIN REALITAT !!!

                                   

8 comentaris:

  1. Què bonic!!!! tant de bó això que somieu es pogués fer realitat!!!!!
    Una forta abraçada!!!

    ResponElimina
  2. Bon Nadal per tots vosaltres també i una forta abraçada!!!
    Com es disfruta fent totes auqestes cosetes,eh?
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Bones festes Isabel! Que durant el 2013 continuïs fent aquestes receptes tant bones com les d'avui.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  4. Bones festes!. I si els somnis es fessin realitat???. Una forta abraçada!

    ResponElimina
  5. Isabel; Tenim el que tenim, i aixó és molt...
    i les galetes de Nadal, no són una realitat...?
    Molt bones festes Isabel, per a tu i tots els que estimes¡¡ :-D

    ResponElimina
  6. Quines coses més bones has preparat!!! el massapà té molt bona pinta!!! Molt bones festes per a tots vosaltres i bon any!petons

    ResponElimina
  7. Els millors somnis del món!
    Bon Nadal i feliç 2013!

    ResponElimina
  8. Aquí et deixem aquesta gran frase, i Bon Nadal “El cocinero no es una persona aislada, que vive y trabaja sólo para dar de comer a sus huéspedes. Un cocinero se convierte en artista cuando tiene cosas que decir a través de sus platos, como un pintor en un cuadro” Joan Miró :)

    ResponElimina