La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimarts, 14 d’agost de 2012

MELMELADA DE CARBASSÓ



 
  
Aquest mes, la Sandra i en Xavi dels Fogons de la Bordeta i la Marina de Xocolata Desfeta, ens han fet una nova proposta per la Recepta del 15, el ingredient es el CARBASSÓ.
Encara que estem fen uns dies de relax, no m'hi resistit a participar, ja que es potser un dels ingredients que sempre tinc a casa. A tots ens agrada molt i es pot preparar d'infinitat de maneres.

La meva aportació                                                              
                                                                                            
INGREDIENTS

1 kg. de carbassons petits

750 grams de sucre

100 ml. d'oli d'oliva verge


SOM-HI

Rentar i tallar els carbassons a rodelles fines.

Posar amb una cassola  l'oli d'oliva i el carbassó a coure a foc lent, tapat uns 10 minuts.

Quan sigui tou, afegir el sucre  i deixar coure uns 25 minuts mes.

Passar per la batedora i omplir els pots de vidre i tapar.

Colocar cap per avall o fer-los al bany maria i deixar refredar.

Aquesta melmelada es deliciosa per acompanyar carns,  torrades amb formatge de cabra i gratinat.

També per servir amb vola-vent amb formatge d'untar i una mica d'aquesta melmelada.

Si us agrada que quedi mes clara de color, els carbassons es poden semi pelar.


 Aquesta recepta l'hi fet varies vegades, la vaig veure a CUINES de TV3


4 comentaris:

  1. Dono fe que aquesta melmelada és boníssima i finíssima! ideal per acompanyar un munt de plats o senzillament SOLA. una abraçada Isabel!

    ResponElimina
  2. Ostres, vaig estar a punt de fer-la pel 15... i me n'he quedat amb les ganes perquè no l'he provada mai! Seguiré la teva recepta!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Isabel,
    De melmelades n'he fet moltes, però de carabassó mai. Amb una torrada i formatge faria feina...
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  4. Tinc la nevera plena de carbassó de l'hort. Ja provaré aquesta melmelada. Molt bona proposta:

    Sussi

    ResponElimina