Aquest mes, la Sandra i en Xavi dels Fogons de la Bordeta i la Marina de Xocolata Desfeta, ens han fet una nova proposta per la Recepta del 15, el ingredient es el CARBASSÓ.
Encara que estem fen uns dies de relax, no m'hi resistit a participar, ja que es potser un dels ingredients que sempre tinc a casa. A tots ens agrada molt i es pot preparar d'infinitat de maneres.
La meva aportació
INGREDIENTS
1 kg. de carbassons petits
750 grams de sucre
100 ml. d'oli d'oliva verge
SOM-HI
Rentar i tallar els carbassons a rodelles fines.
Posar amb una cassola l'oli d'oliva i el carbassó a coure a foc lent, tapat uns 10 minuts.
Quan sigui tou, afegir el sucre i deixar coure uns 25 minuts mes.
Passar per la batedora i omplir els pots de vidre i tapar.
Colocar cap per avall o fer-los al bany maria i deixar refredar.
Aquesta melmelada es deliciosa per acompanyar carns, torrades amb formatge de cabra i gratinat.
També per servir amb vola-vent amb formatge d'untar i una mica d'aquesta melmelada.
Si us agrada que quedi mes clara de color, els carbassons es poden semi pelar.
Aquesta recepta l'hi fet varies vegades, la vaig veure a CUINES de TV3
Dono fe que aquesta melmelada és boníssima i finíssima! ideal per acompanyar un munt de plats o senzillament SOLA. una abraçada Isabel!
ResponEliminaOstres, vaig estar a punt de fer-la pel 15... i me n'he quedat amb les ganes perquè no l'he provada mai! Seguiré la teva recepta!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Isabel,
ResponEliminaDe melmelades n'he fet moltes, però de carabassó mai. Amb una torrada i formatge faria feina...
Bon cap de setmana,
Nani
Tinc la nevera plena de carbassó de l'hort. Ja provaré aquesta melmelada. Molt bona proposta:
ResponEliminaSussi