La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimecres, 5 de desembre del 2012

CORONA DE XOCOLATA AMB CIRERETAS D'ARBOÇ







Fa uns dies varem anar a veure un amic que viu fora de la ciutat, un poble amb un paisatge que atrapa.
En Josep ens estava esperant per sortir a la muntanya a la cerca de bolets, nosaltres descreguts, varem pensar que era una tasca difícil, entre altres coses, som una mica negats per trobar-los i a més no els coneixem.
El bosc ja esta molt triat, però com el nostre amic, sap i coneix molt bé el seu bosc, ja que es nascut amb aquelles contrades. 
La sorpresa va ser....que la tasca no va ser difícil i en un parell d'hores, trobarem un cistell de carlets i de llenegues.
Un altre dia ja us explicaré lo que vaig fer amb ells.
No tan sols trobarem bolets i ens va sorprendre la quantitat de arbres de cireretes d'arboç.
Varem menjar i agafar unes quantes. Que com ho veureu varen servir per decorar el pastis. 
Us dono la recepta del pastis, es super fàcil i jo el faig al microones.

                                                                                   
                                                                                     

INGREDIENTS

200 grams de xocolata de cobertura

150 grams de mantega

200 grams de sucre

150 grams de farina

4 ous

75 ml. de nata per muntar

cacau en pols 


7 grams de llevat 

xocolata blanca.

per la cobertura

150 grams de xocolata 

150 ml. de nata

75 g de mantega
 

SOM-MI 

Amb un recipient apte per cuinar al microones, posar la nata, afegim la xocolata i la mantega pomada i programem el micró 2 minuts al 50% de potencia. Remenar be fins que quede una crema i reservar.

Batre els ous, afegir el sucre fins que quedin espumosos. Afegir la farina i el llevat poc a poc amb el tamisador i barrejar delicada ment.

Desprès incorporar la xocolata i mesclar bé.

Posar dins d'un motllo de silicona, millor corona, ja que es cou mes uniforme ment, 4 minuts + 4 minuts al 75% de potencia (600 W.). Deixar refredar dins del micró i desmot llar tebi.

Jo vaig fer una cobertura de xocolata i sobre vaig ratllar xocolata blanca, però simplement empolvorat amb sucre glas queda fantàstic.

Per fer la cobertura, esclafar la nata fins que comenci a bullir,  retirarla del foc i afegir la xocolata trosetjada i la mantega pomada. Remoure fins obtenir una consistencia homogènia, deixar reposar uns minuts i cobrir el pastis.

El toc final, com podeu veure, varen ser les cireretes.


12 comentaris:

  1. Apa Isabel, un pastís deliciós. I amb cireretes d'arbós! I al microones? Ole, ole. Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. La corona al micro es super fàcil i si tens un compromis molt ràpid.

      Elimina
  2. Quin pastís més llaminer!! I un reportatge preciós!!

    Tens un premi al meu bloc! Passa a recollir-lo!

    http://carmetarusquilleta.blogspot.com.es/2012/12/un-premi-per-al-blog.html

    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, acabo d'obrir el correu i....
      Ho sorpresa!!!!!!

      Elimina
  3. Boníssim! Saps que no he vist mai les cireres de l´arboç?...sempre en foto però mai al natural.Costa tant de trobar-les al mercat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es una pasada el veure els arbres florits, fa nolt de goig tan vermelletes.
      A partir d'ara es quan floreigen.

      Elimina
  4. Vau passar un bon dia i molt profitós! la corona t'ha quedat ben bona i amb aquestes cireretes... ummmmm! jo no les he provat mai.
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan vas al bosc i les veus tant vermelletes, venen de gust, menjar un parell.
      Petonets

      Elimina
  5. Isabel, no només fas un pastís ideal per a tots els xocolaters sinó que a més aprofites un fruit silvestre de temporada i boníssim!!! Diuen que si menges massa cireres d'arboç t'emborratxes... he he he. Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ho sabia aixó de que t'emborratges amb cireretes d'arboç, es cert cada día s'apren alguna coseta que no sabiem.
      Petonets guapa

      Elimina
  6. Isabel; Vés per on, un pastís, fácil de fer i acompanyat amb un fruit, les cireres d'arbóç (en castellà; madroños) diferent i del qual fermentat, s'obté una beguda alcohólica. Dels fruits s'en fan pastisos i melmelades.
    Diferent i de ben segur molt i molt bo Isabel¡¡ :-D

    ResponElimina
  7. Aquests dies anem a escalar i sempre ens atimem de cireres d'arboç, que madures són boníssimes!
    I com a decoració, també queden molt boniques.

    ResponElimina