dijous, 27 d’agost del 2020

ARRÒS D'APROFITAMENT



        LA CUINA D'APROFITAMENT ÉS UN MEDI PER APROFITAR LES RESTES DEL MENJAR                                      QUE TENIM AL FRIGORÍFIC AMB BONES CONDICIONS. 

                               POSAR UNA MICA D'IMAGINACIÓ I PROVAR
                                     AQUESTA RECEPTE ÉS UN EXEMPLE
            
        L'arròs és un plat que agrada gairebé a tothom i ens soluciona un primer plat.
        Sabem que es pot cuinar de moltes maneres i que admet classes diferents   
        ingredients.
        Al obrir el frigorífic he vist que tenia una mica de verdura per aquí, 4 cigrons per 
        allí. He pensat que amb aquests ingredients podria fer un arròs.            


         INGREDIENTS

        200 grams d'arròs
          3 alls tendres

          1 tros de pebrot vermell
          1 tros de pebrot verd
          uns cigronets cuits
          2 tomàquets madurs
          caldo de bullir verdures
          sal i oli
 
      SOM-HI

      Netejar els pebrots.
       

      Fer un sofregit amb una paella amb oli, el pebrot i els alls tendres, tot tallat petit.

      Quan les verdures siguin cuites afegir els tomàquets ratllats i quan s'integri afegir 

      l'arròs i remeneu-ho. 

      Afegir el caldo de verdures calent i el grapat de cigrons.

      Rectifiqui-ho de sal i deixar bullir uns 12 minuts aproximadament.

      Deixar reposar uns 5 minuts i servir.

 

     

divendres, 21 d’agost del 2020

ESQUEIXADA DE BACALLÀ AMB ESCALIVADA


INGREDIENTS

300 grams de bacallà esqueixat i dessalat

1 grill d'all

2 tomàquets vermells per amanir

1 pebrot vermell (per l'escalivada)

1 albergínia (per l'escalivada)

unes fulles d'amanida

oli d'oliva verge

un punt de sal i pebre

SOM-HI 

Quan el bacallà sigui dessalat (amb un punt de salat), l'espremem  amb els dits perquè deixi anar tota l'aigua.

Rentar i tallar el tomàquet, el grill d'all a trossos petits (si tenim julivert, també podem afegir-li). 

Posar tot amb un bol i amanir amb oli d'oliva. Comprovar, si cal posar una mica de pebre. Deixar reposar.

Muntar amb un plat i afegir el tomàquet tallat a rodelles, l'escalivada (pebrot vermell i albergínia) i unes fulles d'amanida.

Fresquet és un primer complet.

Ideal per l'estiu



dijous, 20 d’agost del 2020

MELMELADA DE PRÉSSEC


 INGREDIENTS

1 kg. de préssecs pelats i nets

500 grams de sucre

1 llimona 

1 branca canyella

SOM-HI

Tallar els préssecs a trossos petits.

Posar amb una cassola o bol amb el sucre, juntament amb el suc de llimona.


Deixar macerar una bona estona (2 hores), juntament amb la canyella.

El sucre es desfà i el préssec va deixant tot el seu suc.

Coure a foc lent fins que el préssec sigui transparent, uns 45 minuts

Quan ja teniu el punt el separem del foc, treiemt la canyella i el triturem (al gust mes o menys triturat.

Seguidament omplim el pots, que ja haurem bullit prèviament, els tapem en calent i un cop plens, els fiquem cap per baix deixem una bona estona que es refredin i facin el buit.

Etiquetar amb la data i espero que us agradi.



dissabte, 1 d’agost del 2020

CANELONS ARREBOSSATS D'ESTIU

                                PLAT D'ESTIU- PREPARAT AMB ANTELACIÓ- PER NENS
INGREDIENTS          

12 canalons 

pa ratllat fi

2 ous  

oli d'oliva

SOM-HI 

Fer els canelons com teniu costum, ficar a la nevera només farcits, perquè es refredin i agafin consistència, per poder-los arrebossar. 

Ou batut i pa ratllat.

Ficar a la paella amb oli calent i coure'ls.

Posar sobre un paper de cuina, per què deixen anar l'oli.

Es poden menjar frets o tebis.

Als petits de la casa els agrada molt i són fàcils de menjar.