dissabte, 13 de juliol del 2013

CROQUETES DE BACALLÀ

 
                            


 Aquesta recepta de croquetes, be per l'entusiasme del Josep de Menja de bacallà.
Va publicar la recepta i al llegir la seva entrada, de cop vaig pensar, aquestes croquetes les tinc que fer. Deuen estar super bones. La veritat es que no em vaig equivocar. 
Si a la cuina poses alegria e il·lusió, quasi tot surt boníssim, com aquestes croquetes.
                                       


 INGREDIENTS

   250 grams de bacallà remullat
    Una ceba  tendra 
    150 grams de farina 

    ½ litre de llet

    Un rovell d’ou

    Sal i pebre

    Nou moscada

    1 ou per arrebossar

    Pa ratllat 

    Farina per arrebossar

    Oli d’oliva

    Julivert

                              
                               Amb aquests ingredients m'han sortit aquestes croquetes

                                    

SOM-HI


Tallem la ceba tendra fina. Esmicolem el bacallà remullat en trossets petits. Mentrestant posem la llet a escalfar.



En una paella prou ample  que ens hi càpiguen tots els ingredients posem oli d’oliva i afegim la ceba tendra tallada i escalfem. Quan estigui transparent afegim el bacallà esmicolat i la farina remenant amb una cullera de fusta fins que la farina no faci grumolls. Afegim la llet calenta courem i remenem fins que la pasta es desenganxi de la paella.  Afegim el rovell de l’ou remenem i retirem del foc. Comprovar de sal, pebre i ratllem una mica de nou moscada.



Poseu la pasta de les croquetes estesa en un recipient pla. Deixeu reposar i refredar unes 4 o 5 hores. Formen les croquetes, enfarinem, passem per ou batut i arrebossem amb pa ratllat.  .


Fregim (submergim en l'oli ben calent) fins que estiguin daurades. Traiem i les posem en un plat amb paper absorbent perquè deixin anar l’excés d’oli.



Les croquetes daurades, cruixents i recent fetes estan molt bones.
 Dediquem un mica de temps a la cuina i gaudirem d'unes croquetes immillorables. 


5 comentaris:

  1. Qué bones!!! jo las faig igual, però no he posat mai el rovell al final, ho provaré!
    Petonets

    ResponElimina
  2. m'encanta el bacallà a qualsevol lloc i fet de qualsevol manera! aquestes croquetes, de vici!! petons

    ResponElimina
  3. Isabel, t'han sortit estupendes i ara m'has fet venir ganes de fer-ne de casolanes altre cop, que fa temps que només en menjo als bars de tapes. Ja m'agraden, ja, les croquetes, i molt!! Però com les fetes a casa cap!! Les de bacallà, per cert, són de les meves prefes... hi hi hi. Petons!

    ResponElimina
  4. Isabel; Eiii... el de l'entrada sóc jo... quina "ilu" veure el meu nom, i el del meu bloc, en el teu... a que sí que són requetebones...? si és que l'amor ho fa quasi tot, veritat? bonííííí´simes Isabel.
    Salutacions Isabel¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  5. Hola Isabel soc M Josep de Confitures i Croquetes. Una abraçada

    ResponElimina