dilluns, 30 de gener del 2017

MANDONGUILLES DE PEIX AMB XIPS DE CARXOFA

























INGREDIENTS

250 grams de lluç
un grapat de gambeta pelada (100 grams) 
1 ceba petita
1 llesca de pa 
llet
all i julivert
pa ratllat
oli
sal 

per acompanyar 
carxofes 
1 llimona 


SOM-HI 

Netejar el lluç i amb cura treure les espines i esmicolar.

Trossejar les gambetes a trossets petits.

Ficar amb paella o cassola, la ceba tallada petita amb una mica d'oli i coure fins que comenci agafar color, llavors afegir el peix esmicolat i les gambetes i saltejar. Rectificar de sal i ficar-hi julivert pi cadet. Deixar refredar.

Amb un bol posar la llet i la llesca de pa perquè s'estovi i un cop el peix sigui fred, ho barregem tot, afegint un ou cru batut i el pa ratllat fins que agafi consistència la massa i puguem fer les pilotes. Que fregirem amb oli calent.

Acompanyament Netejar les carxofes, tallar-les molt finetes i deixar reposar amb aigua i llimona.

Abans de fregir-les ficar sobre un drap de cuina, perquè assequin i quedin cruixents.

dimecres, 25 de gener del 2017

COCA DE PASTA DE FULL AMB COMPOTA DE POMAS I AMETLLES


INGREDIENTS

1 massa de pasta de full
4 o 5 pomes golden
4 cullerades rases de sucre
1 llimona
1 branca canyella
100 grams d'ametlla laminada 

SOM-HI

Pelar les pomes i tallar a trossos.

Ficar-les amb un bol, juntament amb una mica de suc de llimona i la pell, la branca de canyella i el sucre. Coure al microones uns 6 minuts, fins que la poma sigui cuita.

Si les fem al foc igual, però afegint una mica d'aigua i coure-les a foc lent, fins que siguin cuites.

Deixar refredar, treure la pell de llimona i la branca de canyella i passar per la batedora.

Sobre el paper del forn, posar la massa de pasta de full i estirar una mica amb el corró.

Punxar i fer una mica de bora al voltant per les quatre bandes.

Omplir amb la compota, sobre posar l'ametlla i ficar al forn pres calfat a 170º. (aprox. 20 a 25 minuts)

Quan veiem que les vores i l'ametlla estan daurades, treure-la del forn.

Freda empolvorar amb sucre glaç.

 

dilluns, 23 de gener del 2017

TRUITA FARÇIDA AL FORN




















































INGREDIENTS 

3 truites (truches)
3 làmines fines de cansalada o pernil
all, julivert
sal i pebre
llimona
oli

SOM-HI

Les truites és un peix de riu. Fem o demanem a la peixateria que les netegin i treguin l'espina.
A casa passar-les per sota la aixeta, ja que es un peix molt relliscós.
Posar sobre un escorredor marinat amb suc de llimona.
Fer una bona picada d'all i julivert.
Dins de cada truita ficar desprès de salpebrar, la làmina fina de pernil o cansalada, la picada d'all i julivert i posar a la safata de forn, que prèviament hem preescalfat.
Tirar per sobre del peix, la picada d'all restant i coure de 10 a 15 minuts. Tot depèn de la mida del peix.
D'aquesta manera son més sabroses,.

dimarts, 17 de gener del 2017

CANALONS DE PORRO GRATINATS


INGREDIENTS  
                          

4 porros (no massa gruixuts) 
4 talls de pernil dolç ( tallats no massa fíns)                                 
4 làmines de formatge
4 cullerades de beixamel
formatge ratllat Emmental
orenga o alfàbrega
sal i pebre 

per la beixamel 
30 grams de mantega
30 grams de farina 
400 ml. llet aproximadament
sal i pebre 

SOM-HI

 Netejar bé els porros, aprofitar només la part blanca. Fer dos o tres trossos de cada porro, procurant quedin tots de la mateixa mida.
  Bullir amb poca aigua i sal o bé posar-lo amb un recipient apte per coure al microones, mullats amb l'aigua i amb una mica de sal (8 minuts al 100% de potència 750 W.) Quan siguin cuits, deixar refredar sobre un paper de cuina absorbent.
  Embolicar amb 1 làmina de formatge i 1 de pernil, donant-li forma de caneló i reservar.

   Fer la beixamel

  En una cassola desfer la mantega i la farina i sense deixar de remoure, afegir la llet a poc a poc per aconseguir una salsa fina. Rectificar de sal i pebre.
  Posar a la base de la safata per anar al forn, una mica de beixamel, sobre els porros i acabar de cobrir amb la resta de salsa, empolvorar amb les herbes (orenga o alfàbrega) i el formatge ratllat.

   Ficar al forn escalfat i gratinar uns 10 minuts (fins que qualli beixamel i siguin daurats).  
 
  
                                                 BON PROFIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

diumenge, 8 de gener del 2017

BOMBONS DE XOCOLATA AMB FRUITS SECS

 INGREDIENTS:
 
1 rajola de xocolata fondant 70 %cacau (200 grams)
fruits secs (al gust)
nous
avellanes
festucs 
aranyons
fruita confitada o raspadura taronja

SOM-HI

Ficar una safata o plat i sobre un paper vegetal al frigorífic
 
Desfer la xocolata al microones 2 minuts + 1 minut al 60% (vigilar no es cremi), o al bany Maria, mesclar i deixar temperar. 
 
Quan la xocolata estigui al seu punt, posar porcions amb una cullera, sobre la safata freda, que tenim al frigo.. i al mateix temps, sobre ficar els fruits secs.

Deixar refredar, fins que la xocolata sigui ben presa i passat una estona (2 hores),
ja els podem guardar.
 
Súper fàcils de fer i súper bons !!!!!!!!!