La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

diumenge, 28 de febrer del 2016

CARXOFES AMB FAVES I PÈSOLS


 INGREDIENTS 

4 carxofes

1/2 quilo de faves 

pèsols 


ceba tendre 

alls tendres

botifarra negre

1 copa de vi blanc

fulles de menta

sal i pebre

oli d'oliva 

SOM-HI

Triar les faves i els pèsols. Netejar les carxofes i tallar-les a trossos (ficar amb un bol amb aigua i un branquillo de julivert, per tant que no s'enfosqueixin).

Tallar els alls tendres i la ceba i ficar amb una cassola amb oli i sofregir.  Quan comenci a estar una mica daurat, afegir les carxofes donar un parell de voltes i deixar coure uns minuts. Seguidament ficar les faves, salpebrar i regar amb una mica de vi blanc, remenar i deixar coure uns 5 minuts mes amb la cassola tapada. Afegir els pessols, tapar i que fagui la xup-xup, coure a foc lent, si cal afegir una mica d'aigua. Deixar coure fins que la verdura siguin tendres i afegir la botifarra tallada a quadrets i la menta. Tornar a tapar i coure uns minuts mes.

dijous, 25 de febrer del 2016

PATATES AMB BRANDADA DE BACALLÀ I SOBRASSADA




INGREDIENTS

patates de la mateixa mida

brandada de bacallà

sobrassada

fulles de ruca o cibulet

SOM-HI

Rentar les patates amb un raspallet. Punxar-les amb una forquilla i  posar a bullir amb una cassó amb aigua i sal o al microones. 

Punxar-les per comprovar que siguin cuites. Deixar refredar i pelar i tallar a rodelles i posar una capa de patates una capa de brandada, patata i brandada i sobre ficar un pessic de sobrassada.

Ficar al forn a gratinar i llestos!!!!!!!!!!!!!!

Cliqueu per la  recepta de brandada 

dissabte, 20 de febrer del 2016

CREMA DE LLIMONA


 
                      Aquí us mostro, diferents maneres de presentació 
 Aquesta recepta està dedicada a la meva amiga Cristina i per fans de la llimona


INGREDIENTS

3 llimones

2 rovells d'ou

150 grams de sucre

500 ml. d'aigua mineral

20 grams de farina de blat o de blat de moro


SOM-HI

Ratllar una mica de pell i fer suc de les llimones, afegir la resta de ingredients,  passar per la batedora, a de quedar una crema molt fina.

Posar la mescla amb un cassó al foc baix, remenant continua-ment fins que comenci a  espessir sense que bulli, retirar del foc.

Deixar en tibí-ha i servir en copes, decorades al gust (menta, llimona, nata....). Reposar al frigorífic un parell d'hores com a mínim.

Les clares es poden aprofitar, muntant-les a punt de neu amb sucre llustre i també ens serveixen per decorar.

Si us agraden molt dolces podem posar una mica mes de sucre.

dissabte, 13 de febrer del 2016

AMANIDA D'HIVERN



El carbassó destaca especialment per el seu contingut de vitamina C, beta carotè i flavonoides, que ens poden ajudar a tenir una pell sana i a mantenir les defenses en acció.
Es una hortalissa que es pot menjar crua o cuita. Però crua, manté mes les seves propietats

INGREDIENTS                                                                 


1 escarola

1 carbassó

2 pastanagues


per la vinagreta 

filets d'anxova

1 grill d'all

pebre negra

vinagre 

oli d'oliva 

SOM-HI 

Rentar l'escarola, escórrer i tallar-la a trossos petits, ficar amb un bol.


La pastanaga i el carbassó, està tallat amb l'estri que podeu veure a la foto, es una 
maquineta, per fer punta als vegetals durs, no se si aquí es troben, a mi me el varen 
regalar. Podeu ficar uns altres vegetals i amanir... 


Podeu amanir-la al gust (salsa de calçot, vinagreta amb formatge......)


Sota us poso la vinagreta amb que jo  vaig amanir-la.

VINAGRETA

En el pot de la batedora, posem : els filets d'anxova tallats, un polsim de pebre negre, l'all pelat, un raig de vinagre, i oli d'oliva, la quantitat depèn de vinagreta, que vulguem fer. Passar per la batedora, i quan estigui ben batut, ja tenim la vinagreta llesta.

diumenge, 7 de febrer del 2016

3 ENTRANTS FÀCILS, FÀCILS



Torradetes amb formatge i cirerols o nous

Ficar sobre les torrades, un tall de formatge a llenques fines i tallar ho amb un gotet o una copa de cava, procurant que la boca de la copa o gotet sigui aproximada ment de la mida de la torradeta. Sobre colo car el xerri partit  per la meitat, amb una fulla de ruca o una nou.......
 


Vola-vans amb foia i poma caramel·litzada

Ficar dins del vola-van (millor petits), una mica de foia i sobre la poma caramel·litzada.
 


Mini favetes amb oli d'oliva, pernil i menta

Escórrer les favetes del pot.. Amanir-les amb oli d'oliva verge i mesclar amb taquets de pernil i una mica de fulles de menta picada. 

 Bon profit!!!!!!!
  

divendres, 5 de febrer del 2016

CALDO DE NADAL AMB CARN D'OLLA



INGREDIENTS

1 tall de costella de vedella...........

peu de porc, orella, morro i cansalada fresca

pollastre i gallina a quarts

carn picada(vedella i porc) per la pilota

os de vedella, pernil, por i carcassa de pollastre

botifarra crua i bullida blanca i negra

verdures a gust (porro, pastanaga, col, api .......)

patates

cigrons remullats 

una olla força gran ( jo el faig en 2 olles)

fer la pilota 

amb la picada, sal, all i julivert, ou i molla de pa estovada amb llet

SOM-HI

Posar en aigua freda i a foc lent, tot els ossos i la carcassa amb una mica de sal.

Quan arrenqui el bull, afegir el porc, la vedella, la cansalada, el pollastre i la gallina i els cigrons (millor ficats amb una bosseta). Fer-ho bullir de 60 a 90 minuts a foc lent.

Afegir la verdura i deixar-ho una hora mes.

Desprès la pilota, quan torni a bullir, posar la patata i ferla que coura 15 minuts mes i per ultim la botifarra blanca i negra, parar el foc i tapar l'olla durant 15 minuts. 

Colar el caldo, fer-lo bullir amb la pasta i servir les verdures i la carn a part.

Es una mica laboriós, però es un plat ideal per fer lo al hivern. 

Bon profit!!!!!!!

dimarts, 2 de febrer del 2016

DEL BLOG AL PLAT




            Aquest mes la proposta de la Mercè de Destapant Cassoles, al repte mensual 
                                                      DEL BLOG AL PLAT
           es fer un passeig per un blog,  aquest mes a triat  "LA CUINA DE LA ISABEL"

           Si ho feu, veureu  que es un blog modest i senzill, de cuina del dia a dia, blog
           que vaig crear, perquè fos el meu propi receptari.

           Us convido a que feu una passejada i us desitjo, que us sentiu com a casa vostre.
                                                           
                                                      Gràcies Mercè!!!!!