La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dilluns, 30 de novembre del 2015

MANDONGUILLES DE BACALLÀ



INGREDIENTS

300 grams de bacallà esqueixat i dessalat
1 patata 
1 grill d'all
julivert
2 ous 
farina de galeta
100 ml. de llet
sal 
oli
pebre
julivert picat
tomàquets cirerols 

SOM-HI 

Piquem el bacallà  i reservem. Bullir la patata amb una cassola amb aigua, escorre les, guardant una mica d'aigua de bullir la patata.

Aixafar la patata i mesclar amb el bacallà, afegir-hi l'all picat amb una mica de julivert, desprès la llet i un ou batut i mesclar, te que agafar la textura per poder fer boletes. Si queda molt espesa afegir una mica de caldo de bullir les patates i si es molt liquida una molla de pa aixafada.

Fer boletes i arrebossar amb ou batut i farina de galeta. Fregir amb oli calent.

Es poden servir acompanyades amb amanides o cuinades amb un sofregit.

diumenge, 22 de novembre del 2015

COCA DE PA AMB CEBA I MOZZARELLA

 


INGREDIENTS

1 pa tipus xapata

força ceba tallada petita (1/2 quilo)

oli d'oliva

sal 

1 mozzarella tallada a rodelles

salsa pesto 

unes fulles alfàbrega 

SOM-HI

Tallar el pa con es veu a la foto per la meitat a lo llarg.

Fregir la ceba amb l'oli i deixar fer-se a foc lent, fins que quedi ven confitada.

Estendre la ceba fregida sobre les dues mitats del pa, cobrir am la mozzarella a rodelles.

Sobre ficar salsa pesto i posar uns minuts al forn a gratinar fins que es desfasi el formatge.

Sobre ficar unes fulles de alfàbrega picades, també podem posar uns pinyonets.

Ideal per a sopars informals. Es pot fer en xapata gran o individual.

dijous, 19 de novembre del 2015

GALETES DE COCO



Ja hi som a Novembre, la Mercè de DESTAPANT CASSOLES, a la seva crida mensual "DEL BLOG AL PLAT", ens ha proposat passejar per el blog de la Núria " DOLCÍSSIMS"  i triar una recepta, fer-la i  adaptar-la a la nostre manera de fer.
Com sempre, un molt agradable passeig!!!!!!
                             La recepta escollida ha sigut "Galetes de coco"

INGREDIENTS

  2 clares d'ous mitjans                          

85 grams de sucre llustre

85 grams de mantega tova

50 grams de coco ratllat

55 grams de farina

unes gotes de suc de llimona

SOM-HI

Batre la mantega tova i el sucre fins a tenir una crema blanquinosa i ben lligada.

Afegir-hi la farina tamisada i el coco i barrejar bé fins que quedi ben integrat. 
  
Agafem les clares junt amb unes gotes de suc de llimona i les muntem a punt de neu. 

Afegim les clares muntades a la mescla anterior en dus vegades, ja que cada vegada s'han d'afegir mesclant-les a poc a poc, tot remenant de baix cap amunt. 

Es folra una safata de forn amb paper de cuina untat amb mantega. 

Posem la crema obtinguda en una mànega pastissera i es reparteixen petites porcions de pasta. Encara que us sembli poca pasta no patiu perquè dins el forn s'eixamplen. 

Es posen dins el forn calent a 180º pocs minuts fins que veieu les vores rosses. 

Es deixen refredar a temperatura ambient

diumenge, 15 de novembre del 2015

COCA INTEGRAL AMB LLAVORS



INGREDIENTS

300 grams de farina integral

3 ous

250 grams de sucre morè

barreja de llavors ( sèsam, lli daurat, pipes.....) 

1 iogurt desnatat natural o de soia 

100 ml. oli de gira-sol

ratlladura de taronja i llimona 

1 sobre de llevat Royal

 SOM-HI


Posar amb un bol el sucre i els rovells d'ou i batre. Afegir l'oli, el iogurt i la farina amb el llevat i mesclar. Muntar les clares d'ou, incorporar a la mescla anterior barrejant amb una espàtula de abaix a dalt. Afegir unes quantes llavors a la mescla. 

Aboqueu-ho tot amb un motllo per anar al forn, que tenim pre escalfat a uns 170º uns 35 minuts (fer la prova de l'agulla)

Un cop fred, pintar el pa de pessic amb l'almívar, que farem amb 100 ml. d'aigua i 40 grams de sucre.

Agafem la resta de llavors i distribuïm per sobre del pa de pessic, que s'enganxen amb el almívar, jo vaig posar  llavors de lli.

Si potser, fer servir ingredients biològics.

dilluns, 9 de novembre del 2015

CANELONS DE PORROS I PERNIL DOLÇ


 
 



El porro es una hortalissa molt apreciada, es 
de la família dels alls i les cebes i es pot cuinar de diferents maneres: Vichyssoise, guisats, bullits, en cremes, al forn, caldos d'hivern, etc...... 

Ens aporta vitamina C , es també ric amb potassi i
magnesi, te poques calories i força fibra, es diürètic,
neteja les artèries i millora la circulació sanguínia,
es considera un antibiòtic natural.
                                                         
INGREDIENTS                   
              

4 porros (no massa gruixuts)           
4 talls de pernil dolç (no massa fi)                                 
4 làmines de formatge
4 cullerades de nata líquida o beixamel
tomàquet fregit
formatge ratllat Emmental
sal i pebre

SOM-HI

 Netejar be el porros,  aprofitar només la part blanca. Fer dos trossos de cada porro, procurant quedin tots de la mateixa mida.

  Bullir amb poca aigua i sal o bé posar-lo amb un recipient apte per coure al microones, mullats amb l'aigua i amb una mica de sal (8 minuts al 100 % de potencia 750 W.) Quan siguin cuits, deixar refredar sobre un paper de cuina absorbent.


  Embolicar amb 1 làmina de formatge i 1 de pernil, donat-li forma de caneló.

 Posar a la safata per anar al forn, a la base una mica de nata líquida o beixamel, sobre els porros tomàquet fregit i el formatge ratllat.


  Ficar al forn escalfat i gratinar uns 10 minuts (fins que qualli la nata o beixamel i siguin daurats). Acompanyar amb cibulet orenga o qualsevol herba aromàtica.

dijous, 5 de novembre del 2015

RISOTTO DE SOBRASSADA


INGREDIENTS

300 grams d'arròs (millor Arbori)
1 ceba
1 cullerada de mantega
50 grams de sobrassada 1/2 copa de vi blanc
1 litre brou de verdures o d'aigua
oli
sal i pebre
formatge parmesà  

SOM-HI 

Pelem i tallem la ceba a trossos petits.

Sofregir la ceba amb una mica de mantega i una mica d'oli fins que quedi daurada.
 
Afegir l'arròs al sofregit i donar un parell de voltes, desprès el vi blanc i la sobrassada tot mesclant i deixar-lo evaporar.

Tirar sobre el brou ja calent a demanda de l'arròs, en varies vegades i de tant en tant remenar, perquè deixi anar el midó.

Coure aproximadament 12 minuts, afegir el formatge, remenar, tancar el foc, tapar i deixar reposar uns 4 minuts. Ha de quedar cremós


Servir i decorar, jo amb aquest cas, amb unes lamines de formatge. 


No l'havia fet mai i ens va sorprendre.