dilluns, 17 de juny del 2013

MELMELADA DE NESPRA AMB PERFUM DE CANYELLA

 

L'altre dia em varen regalar, una bossa plena de nespres.
Eren força madurs i no donarem al abast.
Vaig pensar en fer melmelada i dit i fet.

INGREDIENTS

1 quilo de nespres.

500 grams de sucre

1 llimona

1 branca de canyella 

canyella en pols

SOM-HI

Pelar els nespres i treure els pinyols, netejar-los bé. Tallar a trossos i pesar.

Pes net x la meitat de sucre (1 quilo nespres nets 1/2 quilo de sucre)

Posar a bullir els nespres juntament am el sucre i el suc de llimona, jo vaig afegir la branca de canyella i un tros de la  pell de llimona.

Ficar a foc lent i remenar de tant en tant, veurem que agafa color, deixar bullir uns 40 minuts aproximadament.

Passat aquest temps retirar la branca de canyella i la pell de llimona, treure del foc i passar per la batedora. Tornar a ficar a la cassola i bullir remenant fins que veiem agafa cos (5 minuts)

Ficar als pots prèviament esterilitzats, tapar i posar-los cap per avall, fins que es refredin o bullir el pots uns minuts, perquè facin el buit.


9 comentaris:

  1. Només l'he tastat una vegada, la melmelada de nespres, i em va encantar, perquè no és excessivament dolça! Quin color més bonic, i amb canyella deu ser un no parar, aquesta melmelada. Molt bona, Isabel!

    ResponElimina
  2. Isabel; Una bona melmelada per fer-la servir per untar amb una mica de mantega amb un trosset de pa... i amb el perfum de la canyella... deliciosa Isabel¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  3. Ostras Isabel, jo la tinc pendent de publicar, que també em varen regalar un munt de nespres!!!
    I que bona queda!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  4. una combinació exel·lent!!!! quina bona pinta Isabel. petonets

    ResponElimina
  5. Nos encantan las mermeladas caseras y ésta tiene una pinta fantástica.
    Ana de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  6. N'acabo de fer. Espectacular. He seguit fil per randa les seves indicacions i li voldria agrair que comparteixi aquests coneixements. Aquestes receptes casolanes no s'haurien de perdre mai.

    ResponElimina
  7. Hola Isabel, sóc la Isabel!
    He fet moltes melmelades i mai de nespres!!! Avui me'n donen molts i en faré!!! Moltes gràcies

    ResponElimina