La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dilluns, 4 de febrer del 2013

PASTÍS DE SANT JAUME

 
 El passat dijous, varem estar al Club Social Caprabo, a les classes de cuina impartides per la simpàtica i dinàmica Mireia Carbó. Com sempre en un plis-plas, ens va fer 3 postres dolços. Pastís de pastanagues, Pastís d'ametlles i uns Pets de Monja.
Jo, fa temps que havia fet el clàssic Pastis d'ametlles o dit amb el nom de sempre, Tarta de Santiago.
Però la Mireia, en va fer vindre ganes de tornar-ho a fer.
La meva recepta es la mateixa que la de la d'ella, tan sol variava en una cosa, el llevat.

INGREDIENTS

300 grams de farina d'ametlla (la dels panellets)


300 grams de sucre.

5 ous  

2 culleradetes de llevat

1/4 de pell de llimona ratllada

1 pessic de canyella 

ELABORACIÓ

Separeu la clara dels rovells.

Bateu els rovells amb el sucre fins que quedin de color blanquinós.

Munteu les clares a punt de neu.

Barregeu l' ametlla amb el llevat, els rovells i 2 cullerades de clares muntades. Afegiu-hi la resta de clares.

Coeu el pastís a 180ºC., de 15 a 20 minuts.

Decoreu-ho amb sucre llustre.

Bon profit!!!!!!!!

Aquesta vegada l'hi fet tal com va fer-ho la Mireia, la propera no hi posaré llevat.....

Nota aquest pastís sense el llevat es apte per a celíacs.

12 comentaris:

  1. Isabel; Encara que jo no l'he feta mai, és pot dir que es un clàssic, dins dels pastissos. Enhorabona per aquest pastís Isabel¡¡
    Salutacions¡¡ :o) :o)

    ResponElimina
  2. Jo tampoc l'he fet (encara!). Però vista la recepta, t'asseguro que ben aviat el faré!
    Petons

    ResponElimina
  3. T 'ha quedat perfecta! I ara mateix li faria una mosegada... Crec que t'agafare la recepta doncs aquest pastis encara el tinc a la llista de pendents... Petons

    ResponElimina
  4. No hi vaig poder anar, aquesta vegada. Però veig Isabel que us va ensenyar unes delícies dolces que no vegis! Entre el pastís de pastanaga que vaig veure l'altre dia i aquest pastís de Sant Jaume d'avui... mareta, que bo!! Em recorda quan vaig fer el Camí de Sant Jaume, com vaig disfrutar amb la coca d'ametlles!! He he. Petons i gràcies per compartir-ho!

    ResponElimina
  5. Nosotras la tenemos publicada muy parecida! La verdad es que esta riquisima, seguro que ya os la acabasteis!!
    Ana de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  6. Quines alumnes més ràpides que té la Mireia!!! t'ha quedat fantàstic!!! algun dia d'aquests caurà! petons

    ResponElimina
  7. Una tarta boníssima!
    Crec que entre tots ja hem fet les tres receptes, je je je...

    ResponElimina
  8. M`agrada moltíssim...Jo la tinc al blog però la recepta és d´un gallec...La meva no porta llevat.

    ResponElimina
  9. t'ha quedat genial!! em va agradar molt la classe amb la mireia, així que espero repetir aviat!!

    ResponElimina
  10. Es veu deliciós. T'ha quedat de luxe. Això queda ben apuntat, que a casa, el que té ametlla, triomfa!

    Petonets!

    ResponElimina
  11. Apa, Isabel com ho fem de bé, eh. Tinc una veïna que el fa boníssim i quan em porta és vist i no vist.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina