La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dissabte, 22 de desembre de 2012

SOMNIS DOLÇOS DE NADAL 2012


                                        
                         DIES D' IL·LUSIÓ I DE SOMNIS

Somiem..... un mon sense guerres, un mon just, un mon solidari, un mon sense fam, un mon amb infants feliços........ Tots junts podem fer-ho realitat.

                                BON NADAL !!!!! i somiem........

TORRÓ DE XOCOLATA AMB TARONJA
MASSAPÀ AMB FRUITA CONFITADA
GALETES DE NADAL
TORRÓ DE XOCOLATA AMB  TARONJA

INGREDIENTS

250 grams de xocolata fondant o postres

150 ml. de nata 

1 bossa de crocant (Mercadona) o dauets de ametlla.

100 grams de tires de taronja confitada 

1 taronja 

SOM-MI

Escalfar la nata amb una pell de taronja, quan arrenqui el bull reservar.

Desfer la xocolata al microones al 50% de potencia, vigilant no es cremi, afegir la nata, barrejar be fins que quedi una crema, quan sigui tèbia afegir la mantega, el crocant i trossets molt petits de taronja confitada (es por afegir unes gotes de licor de taronja).

Emmotllar amb un tupperware rectangular i ficar a sobre unes tires o rodelles de taronja confitada i crocant. 

Deixar refredar al frigo i quan sigui dur guardar. 

 
MASSAPÀ AMB FRUITES CONFITADES

INGREDIENTS

350 g de farina d'ametlla

150 g. de sucre

125 ml. aigua

fruita confitada 

1 ou

SOM-MI


Fel l'almívar amb l'aigua i el sucre i quan comenci a tenir consistència abocar la farina d'ametlla, remenar a foc lent fins que es faci una massa homogènia que es desenganxi de les parets del pot. 

Deixar refredar i afegir la clara d'ou, mesclar i deixar reposar a la nevera.
 
Folrar un motlle amb paper film. Al damunt, posar una capa de la massa d'ametlles, al fons i parets, posar un tipus de fruita confitada, un altre capa d'ametlla, una altra de fruita, i així fins a acabar amb una de pasta d'ametlles.

Treure del motlle, pintar amb el rovell i enformar a 180 graus fins que estigui ben daurat.


 GALETES DE NADAL

INGREDIENTS

300 grams de farina

300 grams de sucre

250 grams de mantega de porc

100 grams de ametlles moltes

1 ou gran o 2 petits

1 pessic de sal

canyella en pols

sèsam

sucre molt

ametlla laminada 

SOM-MI
 
Torrar la farina amb una paella, uns minuts i retirar abans que agafi color.

Posar la farina amb un bol o sobre el marbre de la cuina i al centre la mantega, les ametlles el sucre, la canyella, la sal i l'ou.

Treballar bé amb les mans fins que la massa quedi fina. Deixar reposar una estona.
Estirar la massa amb les mans o amb un corró i fer boletes o tallar amb un talla galetes.

Colocar amb una plata per anar al forn, empolvorar amb sèsam i ficar al forn a temperatura baixa uns 140 o 150º ( escalfat prèviament), uns 30 minuts, fins que agafant color.

Quan siguin fredes, empolvorem amb sucre molt. Guardar embolicades amb paper de seda o amb una caixa conservadora (tapper).


El dibuix està fet per la nostra filla Agnès, son el nostres 3 nets i el gatet somian.


BON NADAL PER TOTHOM I QUE ELS NOSTRES SOMNIS ES FACIN REALITAT !!!

                                   

dimecres, 12 de desembre de 2012

APERITIUS FESTES





Aquest mes, els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta ens varem fer la proposta de Aperitius, pensant les Festes que s'hi acosten.
Sandra,  Xavi i Marina, crec que per a tots els blocaries, ha sigut una Festa i un plaer el poder participar en les vostres propostes. 
Sandra i Xavi, un gust haver pogut conèixer-us personalment

Aquí us proposo una taula d'aperitius o entrants, de la meva taula amb un dia d'aquestes Festes.
Espero que us pugui donar alguna idea.


SOM-MI

Broquetes de codony, mandarina i formatge de cabra.

Amb el mateix ordre dels ingredients, punxar unes mini broquetes.
Les presentem com veiem a la foto, punxades amb un pa rodó.

CANAPÈS

Trobareu con fer-los al blog.

XAMPINYONS FARCITS

12 xampinyons grans
oli, all, julivert
sal i pebre
formatge ratllat
gambetes pelades o altres farcits (optatiu)

Rentar els xampinyons i en conte treure la tija. Posar amb una safata apte per el microones, les
cassoletes, que omplim desprès de salpebrar amb oli i una mica d'all i julivert picat, les gambetes i el formatge ratllat.
Posem el micró al 75% de potencia (600 W.), 4 minuts i servim. 

TORRADES O RODONES DE PA DE MOTLLO AMB FORMATGE

torrades rodones o pa de motllo
formatge manxego en lamines
tomàquets cirerols
olivada
alguna fulla de ruca

El pa i el formatge el tallem am una copa o talla galetes i muntem com es veu a la foto.

TORRADES AMB CREMA DE MUSCLOS

1 llauna de musclos amb escabetx
1 terrina de formatge per untar
torradetes
pipes de gira-sol fregides o llavors de sèsam

Passeu per la batedora els musclos junt amb la crema de formatge i untem les torrades, posem 
les pipes per sobre.


dimecres, 5 de desembre de 2012

CORONA DE XOCOLATA AMB CIRERETAS D'ARBOÇ







Fa uns dies varem anar a veure un amic que viu fora de la ciutat, un poble amb un paisatge que atrapa.
En Josep ens estava esperant per sortir a la muntanya a la cerca de bolets, nosaltres descreguts, varem pensar que era una tasca difícil, entre altres coses, som una mica negats per trobar-los i a més no els coneixem.
El bosc ja esta molt triat, però com el nostre amic, sap i coneix molt bé el seu bosc, ja que es nascut amb aquelles contrades. 
La sorpresa va ser....que la tasca no va ser difícil i en un parell d'hores, trobarem un cistell de carlets i de llenegues.
Un altre dia ja us explicaré lo que vaig fer amb ells.
No tan sols trobarem bolets i ens va sorprendre la quantitat de arbres de cireretes d'arboç.
Varem menjar i agafar unes quantes. Que com ho veureu varen servir per decorar el pastis. 
Us dono la recepta del pastis, es super fàcil i jo el faig al microones.

                                                                                   
                                                                                     

INGREDIENTS

200 grams de xocolata de cobertura

150 grams de mantega

200 grams de sucre

150 grams de farina

4 ous

75 ml. de nata per muntar

cacau en pols 


7 grams de llevat 

xocolata blanca.

per la cobertura

150 grams de xocolata 

150 ml. de nata

75 g de mantega
 

SOM-MI 

Amb un recipient apte per cuinar al microones, posar la nata, afegim la xocolata i la mantega pomada i programem el micró 2 minuts al 50% de potencia. Remenar be fins que quede una crema i reservar.

Batre els ous, afegir el sucre fins que quedin espumosos. Afegir la farina i el llevat poc a poc amb el tamisador i barrejar delicada ment.

Desprès incorporar la xocolata i mesclar bé.

Posar dins d'un motllo de silicona, millor corona, ja que es cou mes uniforme ment, 4 minuts + 4 minuts al 75% de potencia (600 W.). Deixar refredar dins del micró i desmot llar tebi.

Jo vaig fer una cobertura de xocolata i sobre vaig ratllar xocolata blanca, però simplement empolvorat amb sucre glas queda fantàstic.

Per fer la cobertura, esclafar la nata fins que comenci a bullir,  retirarla del foc i afegir la xocolata trosetjada i la mantega pomada. Remoure fins obtenir una consistencia homogènia, deixar reposar uns minuts i cobrir el pastis.

El toc final, com podeu veure, varen ser les cireretes.