La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dissabte, 29 de setembre de 2012

AMETLLATS





El passat dijous, vaig assistir a la classe  de cuina  del Club Social Caprabo, impartit per la simpàtica Mireia Carbó, cuina fàcil i entenedora.
Va fer 3 receptes de postres a quina mes bona i que les penso fer totes.
Tenia que començar per alguna i la primera que he posat a la practica, son aquestes galetes seques els Ametllats. Estan fetes en un plis plas. Uns 30 minuts entre preparació i cocció. 
El resultat, hummmmmm...boníssim.

INGREDIENTS

150 g. de farina d'ametlles

100 g. de sucre

50 g. de clara d'ou (s'ha de pesar) 

1 llimona (ratlladura) 

ametlles crues per decorar

SOM-HI

Munteu les clares amb el sucre fins aconseguir una merenga suau.

Barregeu la merenga amb l'ametlla i la ratlladura de llimona.

Feu les galetes amb l'ajut d'una màniga pastissera.

Decoreu cada galeta amb una ametlla crua i pelada al capdamunt.

Coeu el ametllats al forn a 160ºC (dalt i baix amb aire) durant uns 15-20 minuts, fins que quedin daurats.

Recomanat acompanyar amb un gotet de Moscatell, copa de Cava, cafè....
.
Nota: les clares per fer la merenga, s'han de pesar (aprox. son 2, però dependrà de la mida del ou).


dimarts, 25 de setembre de 2012

MACARRONS AMB VERDURES


 La convocatoria d'aquest mes de Setembre de Memòries d'una cuinera son els macarrons.

Alguna vegada us he comentat, que l'Eva no menja carn i aquests macarrons son dedicats a ella i altres persones que tampoc volen menjar. Amb poc cost i amb el que tenim a casa queden uns macarrons bons i diferents.

INGREDIENTS

350 grams de macarrons                                                        

1/2 carbassó    
                                                                             

1/2 albergínia

1 tros de porro o (i) ceba

1 all tendre

orenga

alfàbrega

oli d'oliva

sal 

formatge parmesà ratllat (optatiu)

SOM-HI

Renteu i talleu les verdures molt petites, jo tinc una picadora que no tritura sinó talla i em va perfecte.

Fregir  les verdures fins que quedin cuitetes amb oli abundant. Com estan tallades petites i ho fem a foc lent uns 10 minuts.

Fora del foc, afegiu-hi les fulles d'alfabrega i l'orenga. Tapeu-ho i deixeu-ho reposar.

Coeu la pasta segons les indicacions del fabricant, restant 2 minuts del temps recomanat, ha de quedar al dente.

Coleu i torneu-la a l'olla.

Afegiu la salsa  i barregeu-ho.

Servir i si es vol fiqueu-hi formatge parmesà ratllat.

dijous, 20 de setembre de 2012

FIGUES AMB CREMA DE XOCOLATA BLANCA


 
 Producte de temporada que val la pena aprofitar, no se....... quin plaer es millor, si el collir-les o de menjar-les
  
Aquests ingredients estan pensat per a 4 persones.


INGREDIENTS

12 figues coll de dama

200 ml. de  nata liquida

50 grams de xocolata blanca postres de Nestlé

un grapat de pinyonets

unes fulles de menta fresca

SOM-HI

Rentar les figues, deixarles asecar sobre un paper absorbent.

Tallar una mica la part de  dalt, a la base li fem amb el ganivet una creu.

Posar la  nata a escalfar i quan estigui a punt de bullir retirar i afegir la xocolata, remoure be, fins que quedi tot integrat com una crema.

Torrar els pinyonets i reservar fins el moment de muntar el plat.

Posar a la base una mica de crema com veure-ho a la foto i sobre les figues dretres.

Regar amb una mica mes de crema i posar uns  pinyonets sobre la crema.

Disculpeu en vaig oblidar dels pinyons al fer la foto. 

 

dimarts, 18 de setembre de 2012

AMANIDA ALEMANYA

 
 
 
INGREDIENTS

4 patates

2 cebes tendres

4 frankfurt tipus Viena

4 cogombrets agredolços

taperes

mostassa de Dijon

sal i pebre

maionesa

1 cullerada de nata líquida

cibulet

SOM-HI

Bullir les patates noves amb pell , deixar refredar.

Tallar la ceba tendra a trossos petits, els cogombrets i les salsitxes.

Pelar les patates i tallar les a daus (no massa petits).

Fer una salsa amb la maionesa, la cullerada de nata líquida i la mostassa, mesclar bé.

Ficar les patates tallades amb un bol amb la ceba , els cogombrets i les salsitxes, salpebrar i  afegir unes poques tàperes,  mesclar amb la salsa.

Servir freda amb cibulet tallat.

Aquesta amanida, es millor reposada unes hores.

divendres, 14 de setembre de 2012

BOMBONS DE MUESLI


  
Tot el que dugui xocolata a casa meva ens agrada molt.                        

Aquesta recepta  es la meva aportació a la convocatòria
de La recepta del 15, promoguda per la Marina de
Xocolata Desfeta i la Sandra i en Xavi dels Fogons de la Bordeta.


INGREDIENTS                                                                 

200 xocolata  de cobertura 

1/2 cullaradeta de mantega

muesli cruixent amb xocolata (Hacendado)


SOM-HI

 Preparar una safata coberta amb paper sulfuritzat.

Trencar la xocolata a trossos petits i desfer al bany maria o al microones, jo al microones 2 minuts+ 1 minut al 50% , afegir la mantega i mesclar fins que quedi integrat, seguidament tirar un grapat de muesli i fer que s'integrin.

Amb una cullera ficar sobre el paper cullerades de la xocolata i sobre ficar una mica de muesli.

Deixar refredar al frigorífic fins que quedin durs i a gaudir.

A casa varen volar. 

Si en descuido no els tasto.

dimarts, 11 de setembre de 2012

AMANIDA DE LA DIADA






          Que tots, tinguem una bona Diada¡¡¡

divendres, 7 de setembre de 2012

TIRAMISÙ


 

El tiramisú són unes postres fredes de cullera, d'origen italià. Té  l'avantatge de que no necessita forn, que fred i repossat es deliciós.

 Aquesta recepta de Tiramisù, te alguna cosa diferent a les clàssiques receptes d'aquest postre.
Als tallers del Centre Cívic, teniu un alumne al·lèrgic al ou, però li encantave el tiramisú. Vaig buscar l'alternativa a fer-lo sense.

D' ençà, sempre faig aquesta recepta.

INGREDIENTS:

250 grams de formatge Mascarpone

200 grams de nata per muntar

100 grams de sucre molt

400 grams de melindros

4 tasses de cafè 

cacau en pols, sense sucre (Valor) 

1 copeta de Marsala o Amaretto (si es per adults) 

SOM-MI

Fer el cafè i deixarlo refredar. Si es per adults afegir la copeta de licor.

Batre el formatge amb l'aparell de muntar i afegint la meitat del sucre molt.

Apart muntar la nata i afegir la resta de sucre, quan sigui muntada, poc a poc incorporar amb cura el formatge.

Empolvorar la base de la safata o copa amb cacau (jo ho faig amb un colador molt fi).  

Sobre ficar una capa de melindros sucats amb el cafè, una capa de la barreja de formatge i nata, un altre capa de melindros sucats amb el cafè i  cobrir amb la resta del formatge i la nata.

Per acabar empolvorar altre vegada amb cacau i deixar a reposar al frigo durant unes hores (com a mínim 4), si pot ser millor d'un dia per l'altre. De vegades el  faig anticipat i el congelo.

Es deliciós!!!!!!!!!

diumenge, 2 de setembre de 2012

FARCELLS I CRESTES DE CARBASSÓ I FORMATGE


 

INGREDIENTS:

1  carbassó 

1 ceba tendra mitjana

1 grill d'all

50 grams de formatge tipus Emmental

1 paquet de crestes La Cocinera 

1 ou

sal

oli


SOM-HI

El carbassó, la ceba i el grill d'all el piquem o ratllem molt fi.

Posem a la paella amb una mica d'oli a foc lent, perquè deixi anar l'aigua del carbassó i es cogui.

El formatge el tallem a dauets molt petits i quan les verdures siguin cuites, tanquem el foc i afegim el formatge.

Remourem tot bé i deixem refredar.

Preparem les oblees i farcim, podem fer farcells o crestes.

Posem a la safata del forn, pintem amb el rovell d'ou i fiquem al forn, gratinador fins que veiem que queden dauradetes.