La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dilluns, 28 de novembre de 2011

SOPA DE CEBA



Amb aquesta recepta participo a la in iciativa  mensual de Memòries d'una cuinera



INGREDIENTS:                                                     

  • 2 cebes
  • 1 l. de caldo de verdures o aigüa
  • sal i pebre
  • oli
  • pa torrat o sec 
  • formatge ratllat (emmental)
  • ou (optatiu)  
  • farigola (un polsim) 

ELABORACIÓ:


 Tallar la ceba petita, posar amb una cassola una mica d'oli i pochar la ceba a foc  lent.


 Afegir el caldo de verdures o aigua salada i fer bullir a foc lent uns 15 minuts. 

 Si posem ou, tirar al caldo i fer bullir 3 minuts mes.


  Servir amb una cassola o cassoletes individuals, el caldo, sobre posar el pa torrat i al damunt el formatge ratllat. Jo li vaig posar també una mica de tòfona.

  Gratinar al forn fins que el formatge agafi color.


  Servir calent.

diumenge, 20 de novembre de 2011

GOULASH

El goulash es una recepta típica d'els països de Europa del est. Sobretot Hongría o Croàcia.
Aquesta recepta, no es l'original, però me la va ensenyar la meva germana, que viu a Alemanya.
No deixa de ser un guisat, tipus estofat, però aquest ens agrada molt a tots.
Sobretot es un plat contundent, per suportar els freds del hivern.

INGREDIENTS:

  • quilo de carn de vedella (pot ser també de bou)
  • 1/2 quilo de cebes
  • 1 cullerada petita de pebre vermell picant
  • 1 cullerada petita de pebre dolç
  • sal, pebre i herbes (romaní ...)
  • 1/2 got de vi  (blanc o negre)
  • 1 tassa de caldo de carn
  • una mica de farina
  • oli

ELABORACIÓ:

     Tallar la carn a trossos (daus) irregulars, passar per farina i saltejar amb oli d'oliva, afegir les cebes tallades a juliana i quan esta acabant de saltejar afegir les pebres i remoure bé.

     Afegir el vi i la tassa de caldo, barrejar la preparació i posar la sal, el pebre i les herbes. Quan arrenqui el bull, deixar coure a foc lent, aproximadament 1 hora. Si veiem que el caldo es consumeix poden afegir una mica mes de caldo.

     Passat aquest temps esmicolar la xocolata dins i deixar coure uns 20 minuts més. Controlant i remenant de tant en tant.

     Veurem que queda una salseta espessa


     Lo típic es acompanyar aquest plat amb nyoquis, com veiem a la foto, jo el vaig acompanyar amb arròs bullit i préssec, tallat i saltejat per la paella.

dijous, 17 de novembre de 2011

BONÍTOL AMB CIGRONS



INGREDIENTS:

  • 500 g de bonítol net
  • 300 g. de cigrons cuits
  • 1 ceba
  • 2 grill d'all
  • 1 fulla de llorer
  • 2 tomàquets vermells
  • julivert
  • 4 ametlles
  • 4 avellanes
  • sal
ELABORACIÓ:


      Marcar amb una paella amb una mica d'oli el bonítol i reservar.

      Picar la ceba i sofregir, quan comenci a agafar color afegir els tomàquets ratllats i un grill d'all picat i a foc lent, fins que quedi tot confitat.

      Afegir el fumet de peix i deixar coure 5 minuts, posar-hi la picada, feta amb les avellanes i les
ametlles amb un grill d'all, posar la fulla de llorer i tenir-ho al foc uns 20 minuts.

      Rectifique-ho de sal.

      Finalment pose-ho els cigrons i el bonítol i tot junt coure 5 minuts més.

      Emplateu i bon profit!!!!!
     

diumenge, 13 de novembre de 2011

COOKIES DE XOCOLATA


Aquest es últim taller de galetes impartit per la Mireia Carbó al Club Social Caprabo. Com s'ha pogut contrastar, un taller super èxitos, ja que molts dels que varem assistir hem posat les seves delicioses receptes en pràctica. Gràcies Mireia.


INGREDIENTS:
  • 180 grams de farina
  • 1 cullaradeta de llevat
  • 100 g. de sucre morè
  • 1 ou
  • 100 g. de mantega pomada
  • 175 g. de xocolata per postres
  • 1 pessic de sucre avainillat
  • 1 pessic de sal 
ELABORACIÓ:

Bateu la mantega pomada amb el sucre fins que aconseguiu una crema.

Afegiu-hi la sal, el sucre avainillat i l'ou remenat.

Incorporeu-hi la farina i el llevat tamisats.

Afegiu-hi la xocolata picada.

Escalfe-ho el forn a 180ºC.

Feu boletes amb la massa i colo car sobre la safata separades entre si, perquè no s'enganxin. 

Coure-les amb el forn ja calent, fins que siguin daurades. 

No sabria quines de les quatre son mes bones!!!!!!!

dimarts, 8 de novembre de 2011

ESCABETX DE PATATES AMB OU POCHÉ




INGREDIENTS:

3 patates grans
1 ceba
3 grill d'all
farina
llorer i herbes aromàtiques
sal
pebre negre en gra
oli
vinagre


PREPARACIÓ:


Rentar les patates i ficar-les al microones prèviament punxades, uns 6 minuts a 750W. Si es prefereix bullir-les amb pell (però no gaire) perquè no es trenquin. Deixar refredar.


Pelar les patates, tallar-les a rodelles(no massa fines), enfarinar i fregir. Reservar.


Al mateix oli fregir la ceba(que no quedi rossa), a continuació ficar els alls aixafats, el llorer i les herbes aromàtiques, sal, el pebre negre, afegir el vinagre i una mica d'aigua. Deixar fer el xup-xup i ficar a continuació les patates. Reservar.


Mentrestant, trenqueu els ous i poseu-los un a un amb un film de plàstic untat amb oli, embolicar-los en forma de farcell,(jo els poso amb un got de tallat amb les puntes del film fora) i poseu-los a coure uns 8 minuts en una olla sense que arribi a bullir (com podeu veure a la foto).


Serviu l'escabetx de patates amb un ou poché al damunt.

dissabte, 5 de novembre de 2011

GALETES DE TARONJA AMB XOCOLATA

 Aquesta es la tercera recepte de galetes de la clase de la Mireia.

Quina d'elles mes bona.
Som-hi!!


INGREDIENTS

  • 200 g. de farina                                                
  • 1 cullaradeta de llevat
  • 50 g. de sucre
  • 1 ou
  • 1 rovell
  • 80 g. mantega pomada
  • 80 g. de melmelada de taronja amarga
  • 1 taronja
  • 50 g. de perletes de xocolata
ELABORACIÓ:

     Bateu la mantega pomada amb el sucre fins aconseguir  una crema.


     Afegiu-hi l'ou, el rovell i la melmelada de taronja.

     Incorporeu-hi la farina i el llevat tamisats.


     Afegiu-hi les perletes de xocolata i la ratlladura de taronja.

     Deseu-ho a la nevera durant 30 minuts aproximadament.


     Coeu-les al forn ja calent a 180ºC, fins que siguin daurades.

     Bon profit!!!!!!! 

dijous, 3 de novembre de 2011

RISOTTO DE BRÒQUIL I PASTANAGA



INGREDIENTS


300 grams d'arròs (millor Arbori)
1/2 bròquil
  2 pastanagues
  1 ceba
  1 grill d'all
1/2 got de vi blanc sec
  1 cullerada de mantega
100 grams de formatge parmesà ratllat
  1 l. de brou vegetal
oli, sal, pebre


PREPARACIÓ


  Rentar i tallar el bròquil (reservar)

  Tallar la ceba fina i el grill d'all.


  Pelar les pastanagues i tallar-les fines (juliana) i reservar.


  Sofregir la ceba amb la mantega i unes gotes d'oli. Quan agafa color afegir la mitat de la pastanaga ratllada i el bròquil, afegir l'arròs, donar un parell de voltes.


  Afegir el vi,deixar evaporar i a continuació el brou ja calent a demanda de l'arròs, en varies vegades i de tan en tan remenar i comprovar el punt de sal. 


  La cocció dura aproximadament uns 15 minuts, perquè quedi cremós i al dente.


  Afegir el formatge parmesà ratllat i una mica de mantega.


  Remenar i deixar en repòs un parell de minuts.


  Empletar a gust (jo el vaig fer amb un cèrcol)


  Servir amb fideus de pastanaga fregits.


  Bon profit!!!!!!