La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

diumenge, 31 de gener de 2010

PATATES FARCIDES DE SOBRASSADA




INGREDIENTS:

  • 4 patates mitjanes
  • 1 rovell d'ou
  • 4 cullerades de nata líquida
  • sobrassada
  • sal
  • pebre
  • maonesa o allioli

PREPARACIÓ.

Rentem les patates i les punxem, col-loquem a un recipient al microones uns 8 minuts i comprovem. Deixem refredar i quan siguin tèbies les buidarem, les pelem i salpebrem.
M'entres es refreden fem una barreja amb la polpa de la patata, el rovell d'ou, la nata líquida i la sobrassada.

Farcim les patates, per sobre cobrim amb la maonesa o allioli i posem al microones a gratinar.

dimarts, 12 de gener de 2010

RISOTTO DE BOLETS




INGREDIENTS:

  • 300 grams d’arròs
  • 300 grams de bolets variats
  • 1 ceba grossa
  • 2 grills d’all
  • 1 gotet de vi blanc
  • 1 l. de caldo vegetal
  • 1 cullerada mantega
  • 100 grams de formatge parmesà

PREPARACIÓ:

Pelar i tallar la ceba i picar els grills d’all, que sofreixi’m amb una mica d’oli i la mantega.
A continuació incorporar el bolets nets i tallats, passar una miqueta e incorporar l’arròs, donar un parell de voltes i tirar el vi, reduir e incorporar el caldo a petites quantitats, remenar i anar afegint poc a poc el caldo, fins que l’arròs sigui al punt, aproximadament un 20 minuts, a de quedar molt cremós, abans de retirar el arròs afegir el formatge parmesà ratllat.

NOUS CARAMEL·LITZADES



INGREDIENTS:

  • Nous del país pelades
  • Sucre
  • Un pessic de sal

PREPARACIÓ
En una paella calenta i a foc moderat, posar el sucre, una cullerada d'aigua i el pessic de sal.
Deixar que comenci a desfer-se el sucre amb l'aigua posar les nous i remenar fins que es caramel-litzin, per tal que quedin cobertes. Retirar de la paella i col·locar sobre una safata untada amb oli o paper sulfuritzat per que no s’hi enganxin. Serveixen per acompanyar una copa de gelat, qualsevol batut o postre.

POLLASTRE AMB CEBA



INGREDIENTS:
  • 6 cuixetes de pollastre
  • 2 pastanagues
  • ceba deshidratada
  • sal, pebre
  • 3 taronges de suc.
  • oli.
PREPARACIÓ:

Salpebrar les cuixes de pollastre.

Ratllar les pastanagues i exprimir les taronges.

Primer escalfar la cassola o paella i amb oli enrossir el pollastre a continuació afegir la ceba i la pastanaga ratllada, deixar 1 minut al foc i afegir seguidament la taronja , una mica de sal i raspadura.

Deixar fer el xup- xup a foc lent fins que siguin cuites.

ARRÒS DE TARDOR




INGREDIENTS:


  • 500 grams d’arròs
  • 1 ceba
  • 400 grams de xampinyons
  • 2 tires de cansalada
  • 2 salsitxes
  • sal
  • oli1 grill d’all
  • formatge rallat

PREPARACIÓ:


Bullir l’arròs a la cassola, amb força aigua i sal, uns 12 minuts.
M’entres tant netejar els xampinyons i tallar, fer la ceba a trossets, la cansalada i les salsitxes tallades amb les tisores.
Quan sigui cuit l’arròs, el rentem i posem a l’escorredora. Poxar la ceba i afegir poc després la cansalada i les salsitxes , després el xampinyons amb un grill d’all picat.
Quan tot sigui fet, afegir l’arròs i que tot es fregeixi una mica.
Per acabar afegir abans de servir-lo formatge rallat.

AMETLLES TORRADES


INGREDIENTS:
  • 150 grams ametlles tipus Marcona crues
  • sal i oli.
PREPARACIÓ:
Posar les ametlles dins un recipient apte, afegiu sal i una mica d’oli.
1 minut al micró al 100% de potencia, remoure i tornem a posar un altre minut, vigilant.
Deixeu refredar i llestes.

TERRINA DE FRUITES


INGREDIENTS:
  • terrines de pasta brisa o voulevans
  • 2 pomes tipus golden
  • 2 cullerades de sucre
  • 1 llimona
  • fruita del temps
ELABORACIÓ:
Posem les pomes pelades i sense el cor, a bullir o amb un recipient apte per el microones 4 minuts, passarem junt amb el sucre i unes gotetes de llimona per la batedora. Omplirem les terrines i afegirem la fruita a trossets. Es pot posar per sobre una gelatina, una mica de melmelada o sucre cremat líquid.

MEL I MATÓ AMB NOUS

INGREDIENTS:
  • Mató
  • Mel
  • Nous
PREPARACIÓ:
Cobrim el mató amb la mel i servim acompanyat de nous.
_________________________
Apunt sobre aquest postre:
Postra típic català d’origen medieval.
La mel rica en minerals, vitamines i aminoàcids.
Les nous són unes grans protectores cardiovasculars i riques en Omega 3.
El mató, ens aporta el calci.
Per a tant es un postre molt complert.

PETITS CAPRITXOS AMB DÀTILS I BACON


INGREDIENTS:
  • tarteletes petites
  • formatge per untar
  • 50 grams de dàtils sense pinyols
  • 50 grams de bacon
  • pipes de gira-sol fregides
  • unes branquetes de cibulet o ruca
PREPARACIÓ:
Fregim els dauets de bacon
Farcim la base amb formatge barrejat amb pipes
Sobre posem el bacon i un dàtil

TORRADETES AMB FORMATGE DE CABRA


INGREDIENTS
  • Torradetes
  • Formatge de cabra de rul·lo.
  • Nous, avellanes per adorno o
  • tomàquets cirerols
PREPARACIÓ
Posar sobre les torrades un tros de formatge de cabra i al micró 1 minut al 75%. Sobre posar una nou, avellana…

BROQUETES DE CODONY, MANDARINA I FORMATGE DE CABRA


INGREDIENTS
  • Codony
  • formatge de cabra
  • mandarina
  • palets de broquetes
PREPARACIÓ:
Amb el mateix ordre del ingredients, preparar unes mini broquetes.

XAMPINYONS AMB ALL I JULIVERT


INGREDIENTS
  • 12 xampinyons grans
  • oli, all i julivert
  • sal i pebre
  • formatge ratllat
  • gambetes pelades
PREPARACIÓ
Rentar els xampinyons, amb compte treure la tija. Posar amb una safata apte per el micró la cassoleta, que omplirem desprès de salpebrar, amb oli, all i julivert, gambetes tallades i formatge. Posem al 75% , 4 minuts i servim.

BOMBONS


INGREDIENTS:
  • 200 grams de xocolata de cobertura
  • una cullerada de mantega
  • unes gotetes de licor (opcional)
  • fruita confitada
  • fruits secs (nous, avellanes, festucs etc.)
PREPARACIÓ:
Desfer la xocolata al microones 2 minuts + 1 minut al 75 % , afegir la mantega, mesclar i posar amb motlles de silicona o sobre un paper vegetal o un plat, quan el xoco agafi una mica de consistència, posar uns trossets de fruita confitada o una nou. Deixar refredar, fins que la xocolata sigui ben presa i ja es podem guardar (millor al frigorífic).
Si es vol, es pot posar unes gotetes de licor, o en lloc dels fruits secs, cereals esmicolats.

RISSOTO CAMPEROL



INGREDIENTS

  • 300 grams d’arròs
  • 600 ml. de caldo vegetal
  • 100 grams de bolets (xampinyons o variats)
  • 1 pastanaga
  • 100 grams de bròquil
  • 1 ceba gran
  • 2 grills d’all
  • 50 grams de margarina
  • 2 cullerades d’oli
  • ½ got de nata liquida
  • tomàquets cirerols
  • farigola i romaní

PREPARACIÓ


Col·locar a un recipient apte per el microones, l’oli, la ceba picadeta, l’all 2 minuts, afegir la pastanaga, el bròquil i els bolets tallats, quan sigui poxat, afegir l’arròs, les herbes i el caldo de verdures. Deixar coure 17 minuts al 750 W.
Destapar i afegir la margarina i la nata, mesclar bé e incorporar els cirerols, tallats per la meitat i servir seguidament

PERES AL VI





INGREDIENTS:
  • 4 peres
  • 1 branca canyella
  • ½ got de sucre
  • 1 got de vi negre
  • 1/2 got d’aigua
  • 1 cullereta de maizena
  • nata muntada
PREPARACIÓ:
Pelar les peres, introduir a un recipient apte per el microones, amb el sucre i la branca de canyella, barrejar-ho bé i posar 2 minuts al 100 % de potencia, afegir el vi i deixar 3 minuts més, després tirar 1/2 got d’aigua i fer bullir 5 minuts. Reservar les peres i al suquet de coure-les disoldre amb una mica d’aigua, una culleradeta de maizena, i deixar espessir durant 2 o 3 minuts.Regar les peres amb el suc, refredar i servir acompanyat de nata.

LLAMINERA AMB PURÉ DE CASTANYES



INGREDIENTS:
  • 1 llaminera de porc
  • sal d’all
  • conyac
  • 150 grams de castanyes pelades (ja cuites)
  • sal, pebre
  • oli
  • 150 ml. de llet
PREPARACIÓ:
Maquillar el llom amb oli i arrebossar amb la sal d'all.
Introduir amb un recipient apte per el micró, durant 6 minuts al 75%. Afegir el conyac i coure 3 minuts més.
Deixar reposar, treure la carn de la salsa i posar les castanyes pelades i la llet amb una mica de sal i pebre, durant 2 minuts més al micro, (reservar unes quantes castanyes).
Triturar les castanyes i la llet amb la salsa de la cocció i servir sobre la carn tallada, acompanyar amb les castanyes reservades.

CREMA DE CARBASSA


INGREDIENTS:
  • 750 grams de carbassa
  • 1 ceba
  • 2 grill d’all
  • 1 patata
  • sal i pebre
  • oli
  • 1 l. de brou vegetal o aigua (calent).
  • 1 tall de pernil (per fer sal de pernil)
  • pipes de carbassa
PREPARACIÓ:
Posar l’oli a un recipient apte per el microones amb la ceba picada i els grills d’all tallats i coure. Quan la ceba sigui poxada afegir la carbassa a daus i la patata i remoure, seguidament afegir una mica del brou o l’aigua (salpebrar) i coure-ho uns 8 minuts aproximadament. Quan sigui cuit, triturar, poc a poc afegir el brou fins trobar la textura desitjada. Al servir posar la sal de pernil. També es pot servir amb pipes de carbassa torrades o formatge ratllat.

AMANIDA TÈBIA DE FAVES


INGREDIENTS
  • 1 paquet de faves baby
  • 75 gr. de retallons de pernil serrà
  • 25 gr. de pinyons
  • oli d’oliva verge
  • unes fulletes de menta
  • un polsim de sal i pebre
PREPARACIÓ
Posar les favetes, en un recipient apte per el microones, durant 8 minuts al 75 % de potencia.
Escalfar una mica el oli d’oliva i perfumar amb els pinyons i la menta.
Amanir en aquest oli les favetes i afegir el pernil a dauets.
Servir com el seu non indica tèbia.

LLOM A LA SAL amb bolets


INGREDIENTS.
  • 750 grams de llom
  • sal per cuinar al forn
  • pebre molt
  • herbes per adob
  • vinagreta (suc de llimona, grans de pebre mol i oli.)
  • 1 llauneta d’espàrrecs
PREPARACIÓ.
Amb una safata apte per el micró, fer un llit de sal, sobre col·locar el llom al que arbrem posat pebre molt al voltant i herbes aromàtiques. Cobrir amb sal, i ficar al micró 16 minuts a màxima potencia. Per saber si es cuit la sal farà costrà. Deixar refredar treure l’excés e sal amb un paper de cuina, tallar fi i servir amb una vinagreta o acompanyat de bolets saltejats.

CARXOFES


INGREDIENTS:
  • carxofes
  • sal
  • pebre
  • oli
PREPARACIÓ:
Pelar i tallar les puntes de les carxofes. Rentar i posar cap per avall per escórrer. Posar a un recipient apte, amb sal i pebre dretes. Afegir un rajolí d’oli i posar al microones 3 minuts al 100% de potencia. Podrem posar sobre formatge ratllat.

PATATES AMB SALMÓ


INGREDIENTS:
  • 4 patates mitjanes
  • 100 grams de formatge fondre
  • 100 grams de salmó fumat
  • 2 tomàquets madurs
  • 4 cullerades d’oli
  • 1 cullerada de vinagre balsàmic o crema.
  • cibulet
  • sal i pebre
PREPARACIÓ:
Posar al micró amb un recipient adequat, les patates ben rentades, durant 10 minuts. Quan siguin cuites, tallar a rodanxes i a sobre posar el formatge per fondre, 1 minut mes al 75 % . Ratllar mentrestant el tomàquet i amanir, posar sobre les patates quan siguin fredes i a sobre el salmó fumat i decorar amb el cibulet. Queda molt bé, amb un motllo rodó i es decora amb la crema de balsàmic.

CASTANYES TORRADES i MONIATOS


 
 
Torrar castanyes, no té cap secret, fer un tall perquè no explotin. Posar al forn o a la torradora i anarles humitejant. Per tenir una idea, solen entrar en un Kg. de 40 a 50 castanyes.
Posar els moniatos a la safata del forn o microones i deixar es vagin estovant. Seran cuits quan siguin ben tous, posar un moment el grill, perquè s’acabin de torrar. El temps depèn de la mida.

TAN ELS PANELLETS COM ELS MONIATOS I CASTANYES ES TRADICIONAL ACOMPANYAR-LES AMB MISTELA O MOSCATELL. Però......... una copeta de cava també li va perfecta.....je je je.

ERIÇÓ PICA PICA


INGREDIENTS:
  • 1 pa rodó
  • formatge
  • raïm
  • mini salsitxes
  • prunes seques sense pinyol
  • palets de broquetes
PREPARACIÓ:
M’entres enfornem els panellets, torrem les castanyes i coem els moniatos, i així preparem els sucs gàstrics.
Fem les brotxetes a gust, unes de formatge i raïm, altres amb prunes i salsitxes, etc, etc...Les punxem al rodó de pa, con si fos un eriço i es serveixen.

PANELLETS



 INGREDIENTS:
  • 250 grams de ametlla molta
  • 250 grams de sucre
  • 1 patata o moniato blanc de 150 grams aprox.
PER PREPARAR-LOS:
  • 1 clara d’ou
  • 1 rovell d’ou
  • 150 grams de pinyons
  • 100 grams de dauets de ametlla
ELABORACIÓ:




Posem la patata al microones amb pell, 4 minuts, deixem refredar i pelem. M’entres tant farem una barreja amb la farina d’ametlla i el sucre amb una espàtula.


Xafem la patata i afegim a la ametlla i el sucre. Deixem reposar (millor d’un dia per l’altre). 
Si fem els panellets tradicionals, els podem fer de diferents sabors, cafè, xocolata, coco, etc......Fem boletes amb la massa i mullem amb la clara d’ou, arrebossem amb els pinyons, ametlles etc. pintem amb el rovell i al forn uns 5 minuts de grill, controlant el temps.

 Si son d’altres sabors, barregem la massa amb cafè, xoco etc. i seguim el mateix procediment.





BROQUETES DE FRUITA AMB XOCOLATA


INGREDIENTS:
  • Fruites del temps (combinades)
  • palets per fer les brotxetes
  • xocolata fondant
PREPARACIÓ:
Tallar les fruites a dauets i punxar als palets (pinya, síndria, plàtan, etc...). Desfer el xoco al micró o al bany Mª i ruixar per sobre de la fruita, introduir al frigo i servir fresques.

PASTIS DE VERDURES AMB GAMBETES


INGREDIENTS:
  • ¾ de kg. de verdures variades
  • 3 ous
  • 1 llesca de pa de motllo
  • llet
  • 1 grill d’all i julivert
  • sal, pebre, oli
  • tomàquet fregit
  • formatge ratllat

PREPARACIÓ:
Posar en un recipient apte per el micró, la verdura neta (pot ser fresca o congelada),10 minuts. Després, remenar les verdures i cuinar 4 minuts més. En un bol posar les verdures escorregudes, la llesca de pa mullada amb llet, els ous batuts i els alls ben trossejats, salpebrar i barrejar bé. Posar tots el ingredients en un motllo de silicona o en un recipient apte pel micró durant 12 minuts. Deixar reposar i d’esmollar tebi. Es pot cobrir amb salsa de tomàquet i formatge ratllat, i el podem gratinar. També es poden afegir gambetes o altres ingredients per al guarniment al vostre gust.

SUCRE CREMAT LÍQUID


INGREDIENTS:

  • 250 grams de sucre
  • 150 ml. d’aigua
  • suc d’una llimona
  • ½ cullereta de vinagre

PREPARACIÓ:

Posar al foc el sucre amb la meitad del aigua sense remenar fins tingui color. Retirem del foc, amb compte no ens cremen i afegir la resta de l’aigua calenta amb el suc de la llimona i la cullareta de vinagre, tornem a posar al foc lent i sense parar de remenar fins què es dissolgui, deixar refredar, col-locar al frigorific. Es conservera líquid durant temps.

PÚDING DE PASTES


INGREDIENTS:
  • 1/2 litre de llet
  • 3 ous
  • 125 grams de sucre
  • pastes variades ( magdalenes, ensaïmades etc...)
  • 1 llimona
  • 1 branca de canyella
PREPARACIÓ:
Escalfar la llet al micró 3 minuts al 100 % amb el sucre, la pell de llimona i la branca de canyella tot ben barrejat. Retirar la pell de llimona i la canyella i afegir els rovells, reservant les clares. Afegir les pastes trossejades i triturar. Incorporar les clares batudes i en un motlle de silicona caramel·litzat, posar aquesta varega. Introduir al micró 10 minuts al 75% de potencia i refredar.

VERAT AMB VERDURETA


INGREDIENTS:
  • 2 Verats
  • 2 patates
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets madurs
  • all, julivert
  • sal i pebre
PREPARACIÓ:
Posar al microones les patates netes uns 6 minuts, pelar i tallar a rodanxes, col·locar a la base del recipient, seguit de la ceba i els tomàquets tallats ben finets, a sobre col·locar el verat salpebrat i una bona picada d’all i julivert, regar amb oli generosament i 4 minuts al 100%.

PÈSOLS SALTEJATS


INGREDIENTS:
  • Pèsols
  • 1 grill d’all
  • alls tendres
  • pernil
  • sal, pebre
  • oli
PREPARACIÓ:
Posar una mica d’oli al recipient, saltejar els alls ben trinxats i sense que agafin color afegir els pèsols al 75% de potencia, duran 6 minuts, sacsejar i salpebrar, controlar i els últims 3 minuts afegir els taquets de pernil i tornar a sacsejar.

PATATES I ALBERGÍNIES AL MICROONES


INGREDIENTS.
  • 2 albergínies.
  • 4 patates.
  • sal , pebre i oli.
PREPARACIÓ
Rentem molt bé les patates, i ficarem amb un recipient apte de 10 a 12 minuts al micró al 100%, a mitja cocció, aturem i donem la volta. Deixem reposar 2 minuts.
Tallem la tija a les albergínies, maquillem amb l’oli i 8 minuts al micró.
Amanim amb sal, pebre i oli o farem servir per acompanyar al pollastre.